Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayyum atanan tekstil fabrikasında, işçilerin maaş eylemi

Tokat’ta kayyum atanan bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, 2 aydır maaşlarını alamadıklarını ileri sürerek eylem yaptı.Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tokat’ta kayyum atanan bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, 2 aydır maaşlarını alamadıklarını ileri sürerek eylem yaptı.
Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan çalışmalar sonrasında, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ’DİMTEKS Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye yaklaşık iki ay önce kayyum atandı. Yaklaşık 150 kişinin çalıştığı fabrikada işçiler, maaşlarını iki aydır alamadıklarını ileri sürerek üretimi durdurdu ve eylem yaptı. Fabrika işçilerinden Mesut Dinç ise belirsizlik yaşandığını, iş çıkışlarının verilemediği için işsizlik maaşı alamadıklarını kaydetti.
Maaşlarını alamadıkları için mağdur durumda olduklarını ifade eden Dinç, kendilerine açıklama yapılmasını beklediklerini dile getirdi. İşçiler adına konuşan Mine Yılmaz ise kayyum atanan iş yerinde maaşlarını ödenmediğini ve mağdur edildiklerini ileri sürerek, ”Ne fabrika sahiplerinde ne de atanan kayyum yetkililerinden sağlıklı bir bilgi ya da açıklama alamıyoruz. Burada gördüğünüz tüm çalışanlar 15 Temmuz gecesi devlet büyüklerinden gelen bir mesajla anında meydanlara inmiş devletine ve milletine sahip çıkmıştır. Bizler bu iş yerinde sadece çocuğunun çoluğunun rızkını kazanıp geçim sağlayan çalışanlarız. Bizler devlet büyüklerimizin sesimizi duymalarını istiyoruz” diye konuştu.
Öte yandan, kayyum ataması yapılan fabrikanın TMSF’ye devredilmesi için çalışma başlatıldığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.