Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri’deki Fetö/pdy Operasyonunda 4 Tutuklama

Kayseri’de Kılıçaslan Eğitim Vakfı’na yapılan operasyonda gözaltına alınan 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Kayseri’de Kılıçaslan Eğitim Vakfı ile ilgili olarak devam eden soruşturma kapsamında, vakıfta ve mütevelli...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de Kılıçaslan Eğitim Vakfı’na yapılan operasyonda gözaltına alınan 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Kayseri’de Kılıçaslan Eğitim Vakfı ile ilgili olarak devam eden soruşturma kapsamında, vakıfta ve mütevelli heyeti üyelerinin imza ve yazı örnekleri ile ilgili el konulan belgeler üzerinde yapılan incelemelerde mütevelli heyeti tarafından alınan kararlardaki imzalardan bazılarının yöneticilere ait olmadığı ve sahte imza atıldığı, aynı zamanda vakfa ait gayrimenkullerin düşük bedellerle yine FETÖ’ye bağlı eğitim kurumlarına kiraya verilerek vakfın zarar uğratıldığı ve FETÖ/PDY örgütü evlerinde kalan bazı öğrencilere burs başvurusunda bulunmamalarına rağmen burs bağlatıldığı tespit edilmişti.
Yapılan tespitler sonucunda, Kılıçaslan Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti ve Vakıf Müdüründen oluşan, 5 kişi hakkında, ‘Özel belgede sahtecilik, örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık, terörizme finans Sağlamak, FETÖ/PDY örgütüne üye olmak ve güveni kötüye kullanma’ suçlarından gözaltı kararı alınmış ve N.S., N.S., M.K. ve A.A.A. düzenlenen operasyon ile gözaltına alınmış, İ.M.’nin de yurt dışında olduğu öğrenilmişti. Gözaltında bulunan N.S., N.S., M.K. ve A.A.A. sağlık kontrolünden geçtikten sonra mahkemeye sevk edilmişti.
Zanlılar N.S., N.S., M.K. ve A.A.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.