Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri’de Uyuşturucu Sanıklarına 56 Yıl Hapis

Kayseri’de polis ekiplerinin yaptığı operasyon ile doğumevi yakınında bulunan boş arazide araç içerisinde bonzai ile yakalanan ve ’uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan tutuksuz yargılanan 3 sanığa ayrı ayrı 18 yıl...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de polis ekiplerinin yaptığı operasyon ile doğumevi yakınında bulunan boş arazide araç içerisinde bonzai ile yakalanan ve ’uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan tutuksuz yargılanan 3 sanığa ayrı ayrı 18 yıl 9 ay olmak üzere toplam 56 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Sanıklardan biri, arkadaşı hakkında denetimli serbestlik tedbiri olduğundan suçu üzerine aldığını söylese de 18 yıl 9 ay ceza almaktan kurtulamazken, 3 sanık da tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanıklar A.K. (18), K.A. (20), E.A. (19) ve avukatlar hazır bulundu.
Sanık A.K. olay günü olan 22 Mart 2016’da arkadaşı E.A. ile yaya olarak gezdikleri sırada H.A. isimli arkadaşının araç ile yanlarında durduğunu belirterek, “Otomobile biz de gezmek için bindik. H.A.’nın kullandığı otomobilde M.T. ile E.B. de vardı. Daha sonra araç ile gezmeye başladık. Aracı doğumevi arkasında boş bir araziye çekti. Orada muhabbet ediyorduk. Polis ekipleri geldi, üst araması yaptı. Araçta bonzai bulunmuş ama ne kadar ağırlığında bilmiyorum. H.A. bana kendisinin denetimli serbestlik tedbiri olduğunu, suçu üstlenmemi istedi. Ben de uyuşturucu bana ait diyerek suçu kabul ettim. Uyuşturucular H.A.’ya aittir" diye konuştu.
Diğer iki sanık da suçsuz olduklarını belirterek beraatlarını talep ettiler. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz 3 sanığın da suçunu sabit görerek ayrı ayrı 18 yıl 9 ay olmak üzere toplam 56 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Karar sonrası adliye polisi tarafından duruşma salonunda kelepçe takılarak, gözaltına alınan sanıklar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.