Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri’de Ki Fetö/pdy Operasyonu

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Kılıçaslan Eğitim Vakfı’nda yapılan operasyonda gözaltına alınan 4 kişi, geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından mahkemeye...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Kılıçaslan Eğitim Vakfı’nda yapılan operasyonda gözaltına alınan 4 kişi, geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından mahkemeye sevk edildi.
Kayseri’de Kılıçaslan Eğitim Vakfı ile ilgili olarak devam eden soruşturma kapsamında, vakfa ve mütevelli heyeti üyelerinin imza ve yazı örnekleri ile ilgili el konulan belgeler üzerinde yapılan incelemelerde Mütevelli Heyeti tarafından alınan kararlardaki imzalardan bazılarının yöneticilere ait olmadığı ve sahte imza atıldığı, aynı zamanda vakfa ait gayrimenkullerin düşük bedellerle yine FETÖ’ye bağlı eğitim kurumlarına kiraya verilerek vakfın zarar uğratıldığı ve FETÖ/PYD örgütü evlerinde kalan bazı öğrencilere burs başvurusunda bulunmamalarına rağmen burs bağlatıldığı tespit edilmişti.
Yapılan tespitler sonucunda, Kılıçaslan Eğitim Vakfı ve Mütevelli Heyeti ve Vakıf Müdüründen oluşan, 5 kişi hakkında, ‘Özel Belgede Sahtecilik, Örgüt Faaliyeti Çerçevesinde Nitelikli Dolandırıcılık, Terörizme Finans Sağlamak, FETÖ/PYD Örgütüne Üye Olmak Ve Güveni Kötü Kullanma’ suçlarından gözaltı kararı alınmış, N.S., N.S., M.K. ve A.A.A düzenlenen operasyon ile gözaltına alınırken, İ.M.’nin de yurt dışında olduğu öğrenilmişti.
Gözaltında bulunan N.S., N.S., M.K. ve A.A.A geçildikleri sağlık kontrolünün ardından mahkemeye sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.