Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri’de El Nusra Davası Başladı

Kayseri’de 12 Şubat’ta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda terör örgütü `El Nusra` üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve 1’i tutuklu 16 sanık ilk kez hakim karşısına...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de 12 Şubat’ta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda terör örgütü `El Nusra` üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve 1’i tutuklu 16 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık H.İ.K. SEGBİS sistemi ile tutuksuz sanıklar O.K., M.Ö., A.Ö., R.Ç., G.S., Y.O., M.A.B., V.K., N.F.C., Ö.K., M.S., A.Ö., Ö.B., A.K. ve M.K. ise duruşma salonunda hazır bulundu.
Tüm sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmezken, sanık O.K., "Sosyal medyada Türkmen Dağı’nda ölen çocukları görüyordum. Oraya gidip yardım etmek istedim. Facebook’ta Türkmen bir arkadaşım ile görüştüm. Reyhanlı’ya oradan da Yayladağı’na gittim. İlim sahibi bir hoca bize ders verdi. Ilımlı muhalifler olarak tanıttılar. Daha sonra Esed güçleri tarafından atılan bir bombadan yaralandım. Halen tedavim devam ediyor. 3 kez ameliyat gerçekleştirdim" dedi. Sanık V.K. ise, "Ne El Nusra ne de El Kaide örgüt üyesi değilim, tamirciyim. Türkmen Dağı’nda bir araç tamir edilecekmiş, parçayı buldum ve oraya araba tamir etmeye gittim" dedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu yakalama kararı olan 1 sanığın yakalanmasının beklenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
OLAY
12 Şubat’ta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü `El Nusra` üyesi oldukları iddiasıyla O.K., M.Ö., A.Ö., R.Ç., G.S., Y.O., M.A.B., V.K., N.F.C., Ö.K., M.S., A.Ö., Ö.B., A.K. ve M.K. cumhuriyet savcısının talimatı üzerine ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen H.İ.K, 3. Sulh Ceza Mahkemesince tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.