Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri’de darbeye teşebbüs eden 45 asker tutuklandı

15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonlar çerçevesinde Malatya ve Kayseri’de yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 53 askerden 45’i tutuklandı.Darbe girişimi sonrasında 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonlar çerçevesinde Malatya ve Kayseri’de yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 53 askerden 45’i tutuklandı.
Darbe girişimi sonrasında 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı ile 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve 92 adrese yapılan operasyonlar sonrasında Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınanların sayısı 52’ye çıkmıştı. Gözaltına alınan 52 asker yoğun güvenlik önlemi altında Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye çıkarılmıştı. Adliyeye çıkarılan 52 askerden 45’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 5 asker savcılıkça 2 asker ise mahkemece serbest bırakıldı. Serbest bırakılanların darbecilerin talimatlarına uymayarak uçağı Etimesgut Havaalanı’na indirdikleri öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanmış illegal örgüt mensuplarınca yapılan darbeye teşebbüs olayı ile ilgili olarak 16 Temmuz saat 00.30’dan başlamak üzere Kayseri’deki 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndan 8 adet askeri nakliye uçağının yasak olmasına rağmen havaalanından kalktığı tespit edildi. Kalkan uçaklardan biri tekrar Kayseri’deki havaalanına, 7’sinin ise Malatya Havaalanı’na indiği belirlenirken, Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından uçaklarda bulunan pilot/yardımcı pilot ve uçakta bulunan tüm mürettebat olmak üzere 39 asker gözaltına alınarak Kayseri’ye getirildiği ayrıca Kayseri’deki havaalanına inen uçakta bulunan 6 mürettebat da Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ayrıca olaya karıştığı tespit edilen 3 asker ve daha sonra yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 7 rütbeli asker ile birlikte gözaltı sayısı 55’e ulaşırken, 2 albay ile 1 tümgeneral tutuklandı.
Gözaltına alınan şüpheliler hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada ’Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birliğini bozma’, ’düşmanla işbirliği yapma’, ’devlete karşı tahrik’, ’askeri tesisleri tahrip ve düşman askeri hareketleri yararına anlaşma, ’anayasayı ihlal’, ’cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı’, ’yasama organına karşı suç’, ’hükümete karşı suç’, ’Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan’, ’silahlı terör örgütüne üye olmak’, ’silah sağlama’, ’suç için anlaşma’, ’askeri komutanlıkların gaspı’, ’askerleri itaatsizliğe teşvik’ suçlarından adli işlem yapıldığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.