Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri’de 52 öğretmen tutuklandı

Kayseri’de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ’Bylock’ kullandığı tespit edilerek gözaltına alınan ve geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 67 öğretmenden 52’si...

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2016 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2016 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ’Bylock’ kullandığı tespit edilerek gözaltına alınan ve geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 67 öğretmenden 52’si tutuklanırken, 15’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün iletişim programı ’Bylock’ kullandığı belirlenen 147 öğretmen hakkında gözaltı kararı alınmıştı. ’Bylock’ kullanan ve ’Anayasal ihlal’, ’Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni düşürmeye teşebbüs’ ve ’Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından gözaltına alınan 2’si bayan 67 öğretmen, işlemlerin tamamlanmasının ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilmişti.
Adliyeye sevk edilen öğretmenlerden 52’si tutuklanırken, 15’i ise yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.