Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri Ve Sivas’ta Şiddetli Rüzgar Etkili Oldu

Sabah saatlerinden itibaren Sivas ve Kayseri’de etkili olan şiddetli rüzgar, bir çok apartmanın çatısını uçurdu, ağaçları yerinden söktü. Sivas’ta şiddetli rüzgarın uçurduğu çatı 10 yaşındaki bir öğrencinin üzerine düştü.Sivas’ta...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sabah saatlerinden itibaren Sivas ve Kayseri’de etkili olan şiddetli rüzgar, bir çok apartmanın çatısını uçurdu, ağaçları yerinden söktü. Sivas’ta şiddetli rüzgarın uçurduğu çatı 10 yaşındaki bir öğrencinin üzerine düştü.
Sivas’ta şiddetli rüzgar nedeniyle Yenişehir Anadolu Lisesi’nin çatısı Yavuz Selim İlkokulu’nun bahçesine uçtu. Bu sırada arkadaşlarıyla öğle arası nedeniyle okulun bahçesinde bulunan 10 yaşındaki Emir Elbay, uçan çatının altında kalarak ağır yaralandı.
Sivas’ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan rüzgar öğle saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Saatte 70-90 kilometre arasında esen şiddetli rüzgar nedeniyle Yenişehir Anadolu Lisesi’nin sac ile kaplı olan çatısı okulunun yan tarafında bulunan Yavuz Selim İlkokulu’nun bahçesine uçtu. Bu sırada öğle arası nedeniyle arkadaşlarıyla birlikte okulun bahçesinde bulunan 4-C sınıfı öğrencisi Emir Elbay düşen çatının altında kaldı. Çatının çocuğun üzerine uçtuğunu gören kantin işletmecisi Metin Kütükçü çevredekilerin yardımıyla çocuğu çatında altında çıkardı. Olay yerine gelen ambulansla ağır yaralı olarak Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan minik Emir burada tedavi altına alındı.
Olayı anlatan kantin işletmecisi Metin Kütükçü, 1999 yılında beridir kantin işlettiğini her yıl aynı sıkıntıyla uğraştıklarını belirterek,"Yenişehir Lisesi’nin çatısı yapıldığı günden bugüne her yıl anı sıkıntıyla karşı karşıya geliyor. Bugün rüzgar çıktı. Bizim ilkokulun bahçesine bir çocuğa çatının sacları çarptı. İnşallah çocuğa bir şey olmamıştır. Allah inşallah anasına, babasına bağışlar. Gerekli önlemlerin alınmasını, çocuklara zayiat gelmemesi için yetkililere sesleniyorum. Mümkünse sağlam bir şekilde yapılsın. Öğrenci sacın altında kaldı. Ben çıkardım. Benim kucağımdaydı. Bir ara nabzı da gitti. Ondan sonra gülerek kendine geldi" dedi.
Olay sonrası polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ekipleri de çatıdan kopan parçaları topladı.
ŞİDDETLİ RÜZGARDAN YIKILAN AĞAÇ OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ
Kayseri’de bir otomobil, saatteki hızı 80 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle yıkılan ağacın altında kaldı.
Kayseri’de gün boyu etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle kentte bulunan birçok binanın çatısı uçarken, çatılardan kopan parçalardan da otomobiller zarar gördü. Havaalanı yolu Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde ise park halinde bulunan 38 ZZ 084 plakalı otomobil ise saatteki hızı 80 kilometreye kadar ulaşan rüzgar nedeniyle yerinden sökülen ağacın altında kaldı. Çevredekilerin durumu bildirmesiyle olay yerine gelen polis inceleme yaparken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri de ağacın altında kalan otomobili kurtarma çalışması yaptı.
Ekiplerin çalışmasıyla ağaç kesilerek otomobil kurtarılırken, otomobilde maddi hasar oluştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.