Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayalıklarda mahsur kaşan çobanın imdadına AFAD yetişti

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde kayalıklarda otlayan keçilerini geri getirmek için indiği uçurumda mahsur kalan çobanın imdadına İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri yetişti.Edinilen bilgilere göre, olay Dinar ilçesine bağlı Cerityaylası...

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2017 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2017 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayalıklarda mahsur kaşan çobanın imdadına AFAD yetişti

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde kayalıklarda otlayan keçilerini geri getirmek için indiği uçurumda mahsur kalan çobanın imdadına İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri yetişti.

Edinilen bilgilere göre, olay Dinar ilçesine bağlı Cerityaylası Çivril Gökgöl mevkiinde meydana geldi. Bölgede otlattığı koyunlarının kayalıklara indiğini fark eden 21 yaşındaki M.S., isimli çoban koyunlarını yukarı çıkarmak için kayalıklara indi. Ancak M.S., indiği kayalıklardan çıkamayınca durumu jandarmaya bildirerek yardım istedi. Bölgeye gelen jandarma ekipleri M.S.’nin sarp kayalıklarda olduğunu görünce AFAD’dan destek istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen AFAD ekipleri ise halatlar ve çeşitli ekipmanlar vasıtası ile M.S.’yi yaklaşık 5 saatlik bir çalışması sonrası kayalıklardan çıkarmayı başardı.

Jandarma ve AFAD ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyon ile kurtarılan M.S.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.