Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katledilen Dicle'nin acı hikayesi

Van’da önceki gece 2 Nisan Polisevi’ne yönelik PKK mensuplarınca gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında hayatını kaybeden Dicle İdrak’ın hikâyesi yürek burktu...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Katledilen Dicle'nin acı hikayesi
 Edremit ilçesi Süphan Mahallesindeki evinde taziyeleri kabul eden İdrak ailesi, “Onlar bu eve ateş düşürdü Allah da onların evine ateş düşürsün” diyerek teröre tepki gösterdi.

“Dicle cephede değildi, elinde de silah yoktu”

Amcası Mehmet İdrak, Dicle’nin 5 yaşındaki kardeşi Belçin’i göstererek, “Dicle gece saat 11’de bu çocuğun ekmeğini kazanmak için oradaydı. Yani savaşta değildi. Cephede değildi. Elinde silah yoktu. Bu çocukların ekmeği için çarşıdaydı. Ne diyebiliriz ki. Bu çocuklara ekmek getiriyordu. Babası 2009’da trafik kazasında vefat etti. Bu ailenin tek çalışan çocuğudur. 5 kişilik aileye bu kız bakıyordu. Bunun bir erkek kardeşi var. Bari o çalışsa bunların ekmeğini o getirseydi. Yetkililerin aileye sahip çıkmasını istiyoruz. Bu çocuğa bir ekmek getirsin bu çocuklar yetimdir. Bir tek çalışanları vardı. O da gitti. Ne yapılabilir. Her şeyi onların insafına bırakmışız. Diyecek bir şey bulamıyoruz. Acımız çok büyük çok üzülüyoruz” diyerek duygularını ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.