Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katil Yeğenin Yargılanmasına Başlandı

Eskişehir’de amca ve yengesini öldürdükten sonra kolundaki 8 bileziği aldığı ileri sürülen yeğenin yargılanmasına başlandı.Olay, 24 Nisan 2015 tarihinde Günyüzü İlçesi’ne bağlı, daha önce belde olan son düzenlemeyle mahalleye dönüştürülen...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de amca ve yengesini öldürdükten sonra kolundaki 8 bileziği aldığı ileri sürülen yeğenin yargılanmasına başlandı.
Olay, 24 Nisan 2015 tarihinde Günyüzü İlçesi’ne bağlı, daha önce belde olan son düzenlemeyle mahalleye dönüştürülen Gümüşkonak’ta meydana gelmişti. Tevhide ve Mustafa Karadere çiftinin cesetleri evlerinin bahçesinde yakınları tarafından bulunmuş, yapılan otopside, Mustafa Karadere’nin boğazından, göğsünden olmak üzere 15 yerinden bıçaklandığı ve başına taşla vurulduğu, eşi Tevhide Karadere’nin ise sırtından bıçaklandığı, başına taşla vurularak öldürüldüğü belirlenmişti. İl Jandarma Komutanlığı, Karadere çiftinin katil zanlısını bulmak için özel ekip oluşturmuş, ekip çevredeki kamera görüntülerini tek tek inceleyip, çok sayıda kişiyle görüşme yapmıştı. Yapılan çalışmaların ardından olayda kullandıldığı ileri sürülen bıcakta DNA’sına rastlanan Adem K., gözaltına alınmış, ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Olayın ardından Adem K.’in yargılanmasına Eskişehir 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Adem K., avukatlar ve ölen Mustafa VE Tevhide Karadere’nin çocukları katıldı.
Duruşmada konuşan sanık Adem K., 2014 yılında köyde bulunan ailesinin yanına gittiğini anlatarak, "Amcamların evinde tanımadığım 2 kişi vardı. Bunlardan birinin adının Mesut olduğunu öğrendim. Mesut, yengeme ‘benim 40 bin liramı vereceksiniz yoksa sizi öldürürüm’ diyordu. Bu arada da küfür ediyordu. Küfür sonrasında amcam ayağa kalkarak ‘eşime küfür etmeyin’ dedi. Bunun üzerine Mesut’un yanında bulunan diğer kişi amcama vurmaya başladı. Araya ben girdim. Bu sefer yengem ve bana da vurmaya başladılar. Daha sonra adamlar gitti. Yengem çay koymak için mutfağa gittiğinde amcama durumu sorduğumda bana bir şey söylemedi. Yengem Kuran-ı Kerim’i getirerek, bana olanları kimseye anlatmamam için yemin ettirdi. Ardından ben yeniden babamlarım evine gelerek, çocuklarımı ve eşimi alıp Sincan’a döndüm” dedi.
“BENİ ÇOCUKLARIM VE EŞİMİN FOTOĞRAFI İLE TEHDİT ETTİLER”
Köyde amcalarının evinde gördüğü kişileri 3 gün sonra kendi evinin önünde gördüğünü ileri süren Adem K., “Mesut’un benim evimi nasıl bulduğunu bilmiyorum. Yanına gittiğimde bana çocuklarımın ve eşimin fotoğrafını göstererek, “bu parayı ya sen ya da amcanlar ödeyecek. Yoksa sizi öldürürüm” dedi. Ben de bu durumdan korktum. Mesut, bu şekilde iki veya üç kez daha evimin önüne gelerek, bana fotoğraf gösterdi ve beni tehdit etti. Ben de çocuklarıma bir şey yaparak korkusu ile bir bankadan 20 bin lira kredi çekerek kendisine verdim. Parayı verdikten sonra yaklaşık 6 ay bir daha görmedim. 2015 yılının Mart ayında yeniden geldi ve olayları birine anlatıp anlatmadığımı sordu. Ben de anlatmadığımı söyledim. Daha sonra 23 Nisan 2015 akşamı evimin önüne gelerek, ertesi gün köye gideceğimizi ve amcamların parayı vereceğini söyledi. Ben gelmem dedim ancak tehdit etti. Mecbur arkadaşımdan emanet araç alarak gitmek zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.
“CENAZELERİ TÖRENLERİNE KATILDIM”
Sanık Adem K., ifadesinin devamında ise şunları söyledi.
“Köye varmadan bir köprüde buluştuk. Onlar beyaz renkli bir otomobil ile gelmişlerdi. Benim kullandığım araca bindiler. Amcamların evinin önüne gittik. Ben içeri girerek amcamı çağırdım. Bahçe kapısına doğru ilerlediğimizde amcamın kafasına birisi vurdu. Ben yengemi korumak için içeri girdim. Ancak arkamdan 2 kişi daha geldi. Yengeme vurmaya başladılar. Mesut’ta içeri girdi ve bana vurmaya başladı. Kafama sert bir cisimle vurdu. Ben de o acı ile tekme atarak ellerinden kurtuldum ve oradan kaçtım. Sincan’da ki evime gittim. Eve gelme ihtimallerine karşı sabaha kadar içeri girmedim. Araç gaz kaçırıyordu. Sanayi de onu yaptırdıktan sonra eşimi arayarak onu gezdireceğimi söyledim. Eşimi otomobile aldıktan sonra köyde bulunan ablamı arayarak, amcam ve yengemin öldürüldüğü söyledim. Ardından Polatlı’da bulunan ablamı da alarak köye gittik. Cenazeleri defnettik. Sonra evime döndüm. Olayla ilgim bu kadardır.”
Duruşmada konuşan Mustafa Karadere’nin oğlu Soner Karadere ise, sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, “Ben hukuktan pek anlamam, ama bu anlattıklarının hepsinin bir senaryodan ibaret olduğu belli. O kadar olay oluyor, ancak nedense polis ve jandarmaya haber vermiyor. Neden polise gitmedi?” dedi.
Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi ve avukatların yazılı savunma yapması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.