Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kastamonu’da balkon çöktü: 1 ölü, 6 yaralı

İstanbul’dan Kastamonu’ya bayram tatili için gelen aile, çay içtikleri esnada evlerinin çöken balkonunun altında kaldı. Yaşanan olayda 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre, İstanbul Çamlıca’dan Kastamonu’nun Cide ilçesine...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 08:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 08:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’dan Kastamonu’ya bayram tatili için gelen aile, çay içtikleri esnada evlerinin çöken balkonunun altında kaldı. Yaşanan olayda 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul Çamlıca’dan Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı Karakadı köyüne Ramazan Bayramı için gelen Halime Kar (75), Fatma Kar (39), Recep Kar (42), Leyla Kar (40), Derya Kar (30), Enes Kar (17) ve Aynur Ecrin (48), yemek yedikten sonra çay içmek için balkona çıktılar. Balkonda bir yandan sohbet eden aile, bir yandan da çay içmeye başladı. İki katlı ahşap binanın balkonu, daha fazla ağırlığa dayanamayarak çöktü. Çöken balkonun altında kalan Halime Kar, Fatma Kar, Recep Kar, Leyla Kar, Derya Kar, Enes Kar ve Aynur Ecrin yaralandı. Yaralılara öncelikle köydeki vatandaşlar yardım etti. Olay yerine çağrılan 112 Acil Sağlık ekiplerince Cide Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Kastamonu’ya sevk edildi. Sevk sırasında durumu ağır olan yaralılardan Halime Kar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralılardan da Aynur Ecrin’in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
Öte yandan, Cide İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Olay Yeri İnceleme ekipleri çöken evde incelemede bulundu.
Kaza esnasında evde bulunduğunu ve büyük bir gürültü duyunca dışarıya çıktığını söyleyen Hüseyin Kar, “Olay olduğu esnada odada eşim ile konuşuyordum. Büyük bir gürültü duyunca dışarıya çıktık. Baktık balkon çökmüş. 6-7 kişi balkondan düşüp yerde yatıyorlardı. Balkonun çökmesiyle bir kişi öldü, 6 kişi de yaralandı” dedi.
Pazar günü İstanbul’dan Kastamonu’ya Ramazan Bayramı için geldiklerini ifade eden Hüseyin Kar, “Her yıl köye geliyorlardı. Kendi toprağımız diye bayrama gelmişlerdi” diye konuştu.
Kar, balkonda çay içtikleri esnada balkonun çökmesiyle düştüklerini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.