Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kars’ta FETÖ operasyonlarında gözaltına alınan 533 kişiden 206’sı tutuklandı

FETÖ/PDY’ye (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.Kars Valisi Rahmi Doğan’ın talimatlarıyla, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve Emniyet Müdürü Faruk Karaduman’ın...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ/PDY’ye (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.
Kars Valisi Rahmi Doğan’ın talimatlarıyla, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve Emniyet Müdürü Faruk Karaduman’ın bizzat yürütüğü operasyonlarda toplam 533 kişi gözaltına alındı.
FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 533 kişiden 206’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 188 kişi adli kontrol şartıyla, 68 kişi çıkartıldıkları mahkemece serbest bırakılırken, 71 kişi ise gözaltında bulunuyor. Gözaltında bulunan 71 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.
Öte yandan, FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 23 kişinin firari olduğu ortaya çıktı. Firari FETÖ’cülerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Gözaltına alınan 533 kişi arasında emniyet personeli, kamu görevlisi ve siviller de bulunuyor.
Gözaltına alındıktan sonra tutuklanan darbeciler arasında generalden sivil vatandaşa kadar birçok unvan ve mevkide darbecinin olması ise dikkat çekiyor.
Kars’ta gözaltına alınan ve tutuklanan 206 darbeci arasında; tuğgeneral (2), albay (3), yarbay (9), binbaşı (10), yüzbaşı (8), üsteğmen (15), teğmen (6), asteğmen (1), astsubay (15), uzman çavuş (45), uzman erbaş/er (26), vali yardımcısı (2), kaymakam (1), hakim-savcı (11), emniyet müdürü (1), emniyet amiri (1), komiser yardımcısı (1), öğretmen (31), memur (2), sivil (16) bulunuyor.
Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) mensubu rütbeli askerler tarafından mevcut hükümetimizi yıkmak ve devlet yönetimini ele geçirmek maksadı ile 15.07.2016 günü saat 22.00 sıralarında silahlı darbe girişiminde bulunulmuştur. Bu bağlamda; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, birçok devlet büyüğümüze karşı saldırıda bulunulmuş, devletin stratejik noktaları savaş uçakları ile bombalanmış, emniyet güçleri ve sivil vatandaşlara yönelik öldürme eylemleri gerçekleştirilmiştir” ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.