Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karkamış Sınırında Özel Güvenlik Bölgesinin Süresi 14. Kez Uzatıldı

Suriye’nin Cerablus kentini elinde bulunduran DAEŞ ile Fırat Nehri’nin doğusunda yer alan YPG’yi birbirinden ayıran Karkamış ilçesi Ada bölgesindeki özel güvenlik bölgesi kararının süresi 14. kez uzatıldı.Gaziantep’in Karkamış ilçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye’nin Cerablus kentini elinde bulunduran DAEŞ ile Fırat Nehri’nin doğusunda yer alan YPG’yi birbirinden ayıran Karkamış ilçesi Ada bölgesindeki özel güvenlik bölgesi kararının süresi 14. kez uzatıldı.
Gaziantep’in Karkamış ilçesinde bulunan Fırat Nehri üzerindeki Ada bölgesinde 15’er günlük uzatma kararları ile yaklaşık 6 aydır özel güvenlik bölgesi kararı uygulanıyor. 14. kez uzatılan özel güvenlik bölgesi kararı ile ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini olası tehdit ve tehlikelerden bertaraf etmek üzere 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun 32/A maddesi gereğince, Köprübatı Hudut Karakolu Fırat Nehri üzerindeki Ada Bölgesinde, 10 Haziran 2016 günü saat 13.00’den başlayıp, 24 Haziran 2016 günü saat 13.00’de bitecek şekilde (15) gün süre ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir. Buna göre 10 Haziran 2016-24 Haziran 2016 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi İlan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.