Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapalıçarşı’da Eylem Yapan 20 Esnaf Gözaltına Alındı

Kapalıçarşı Sandal Bedesteni’ndeki iş yerlerinin boşaltılmaları yönündeki tebligat almaları üzerine eylem yapan 20 esnaf, akşam saatlerinde gözaltına alındı.Fatih’teki tarihi Kapalıçarşının içerisinde bulunan ve Vakıflar Genel...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2015 01:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2015 01:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kapalıçarşı Sandal Bedesteni’ndeki iş yerlerinin boşaltılmaları yönündeki tebligat almaları üzerine eylem yapan 20 esnaf, akşam saatlerinde gözaltına alındı.
Fatih’teki tarihi Kapalıçarşının içerisinde bulunan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkiyetinde olan Sandal Bedesteni’nin giriş kapısına Fatih Kaymakamlığı tarafından tahliye tebligatının asılmıştı. Tebligatın asılması üzerine bedesten esnafı sabah saatlerinde eylem başlamıştı. Bedestenin kapılarına kilit vuran esnaf, gün boyunca yetkililer tarafından ikna edilmeye çalışıldı. Akşam saatlerine kadar süren ikna çalışmaları sonuçsuz kalınca, içeriye kendini kilitleyen 20 esnaf, saat 23.30 sıralarında polis müdahalesi ile gözaltına alındı. Müdahale sırasında Özel Harekat ve sağlık ekipleri de tedbir alırken, gözaltına alınan 20 esnaf çevik kuvvet otobüsleri ile Beyazıt Polis Merkezi’ne götürüldü. Polisin müdahalesi sırasında, olayı takip eden basın mensupları ise bölgeden uzaklaştırıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.