Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanala Atlayan Şahsı Belediye Görevlileri Kurtardı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde köprüden kanala atlayarak intihar etmek isteyen bir kişi, belediye görevlilerinin uzattığı aydınlatma direğine tutunarak boğulmaktan kurtuldu.Edinilen bilgiye göre, olay sabah erken saatlerde tarihi Taşköprü...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’nın Beyşehir ilçesinde köprüden kanala atlayarak intihar etmek isteyen bir kişi, belediye görevlilerinin uzattığı aydınlatma direğine tutunarak boğulmaktan kurtuldu.
Edinilen bilgiye göre, olay sabah erken saatlerde tarihi Taşköprü üzerinde korkulukların diğer tarafında bir kişinin kanala atlamak üzere olduğu ihbarı yapıldı. Bunun üzerine adrese polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Köprü üzerinde oturan ve görevlilere kanala atlayacağını söyleyen şahsın bir kamu kurumunda hizmetli olarak çalışan H.C. olduğu görüldü. H.C., polisin uzun süren ikna çabalarına rağmen kendini boşluğa bırakarak yoğun su akışının bulunduğu kanala atladı. Polis, gözden kaybetmemek için şahsı koşarak takip etmeye çalıştı. Bu sırada belediye görevlileri H.C’nin kanal kenarındaki kameriyelerin demirlerine tutunmaya çalıştığını fark etti. Kanalın beton duvarlarına doğru yüzmeye çalışan şahsı gören belediye görevlileri yerde duran aydınlatma direğini kanalın içerisine uzatarak boğulmaktan son anda kurtardı. Polis ve sağlık ekiplerinin de yardımıyla sudan çıkarılan H.C., bir süre dinlenip kendine geldikten sonra da yanına kimseyi yaklaştırmak istemedi. Güvenlik görevlilerine zorluk çıkartan H.C., ardından ambulansa alınarak Beyşehir Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Alkollü olduğu iddia edilen H.C’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
"VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YAPTIK"
Belediye çalışanlarından İlyas Özaltun, mesai arkadaşlarıyla birlikte ikram için Çarşı Camisi önünde beklerken ambulansı görüp siren sesini duyunca yakınlarda ne olduğunu anlamaya çalışırken köprü üzerinden kanala atlayan bir kişiyi gördüklerini belirterek, “Arkadaşlarımızla beraber kanal kenarındaki aydınlatma direğiyle şahsa müdahale ettik. Kanaldan çıkarıp kurtardık, mutluyuz, böyle bir olayın yaşanması üzüntü verici bir şey ama sonuçta bir vatandaşlık görevi olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık” diye konuştu.
Belediye çalışanlarından Süleyman Yıldız da, kanala atlamak isteyen şahsı görünce koşarak kanal kenarındaki aydınlatma direğini aldıklarını ve bu direk sayesinde sudan çıkardıklarını söyledi. Belediye çalışanı Serkan Aydın da, “Arkadaşın atladığını görünce ne yapacağımızı şaşırdık aydınlatma direği denk gelince onu uzatarak tutmasını sağladık. Bu direk burada olmasaydı kurtulma şansı yok gibiydi. Yoksa, akıntı debisinin çok yüksek olduğu kanalda bir yerlere tutunup kurtulma şansı çok zayıf görünüyordu” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.