Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahreden haberler peş peşe geldi! Çok sayıda şehidimiz var!

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde hava destekli sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Çatışmada 20 PKK'lı teröristin öldürüldüğü bildirildi. Van’ın Çaldıran İlçesi'nde de çıkan çatışmada 3 korucu şehit olurken, 4 korucu ise yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahreden haberler peş peşe geldi! Çok sayıda şehidimiz var!
Hakkari merkeze bağlı Oğul, Şine Dağı ve Çukurca İlçesine bağlı Kazan Vadisinde terör örgütü PKK’ya yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

Çukurca’nın Uzundere, Perinçek, Seni Tepe, Kala Tepe ve Dağbaşı bölgelerinde gece yoğunlaşan operasyonda teröristlerle yer yer sıcak temas sağlandı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle bir asker şehit olurken, 6 asker yaralandı.

Çatışma bölgelerine Sikorsky helikopterlerle özel takviye ekipler indirilirken, taarruz helikopterleri de teröristlerin kaçış noktalarını ateş altına aldı. Savaş uçakları da belirlenen iki hedefi vurdu.

Hakkari Valiliği yetkilileri, hava destekli operasyonda ilk belirlemelere göre 20’den fazla PKK’lı teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

TSK'DAN HAVA OPERASYONU

Türk Hava Kuvvetleri, Çukurca kırsalına düzenlenen hava harekatında bölgede tespit edilen 2 hedefi ateş altına alarak imha etti.


TSK'dan yapılan açıklamada, anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının dün 21.30-21.48 saatlerinde Çukurca kırsalına hava harekatı düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, tespit edilen 2 hedefin ateş altına alınarak imha edildiği, görevlerini başarıyla tamamlayan savaş uçaklarının emniyetli şekilde üslerine dönüş yaptığı kaydedildi.

ÇALDIRAN'DA 3 KORUCU ŞEHİT

Van’ın Çaldıran İlçesi'nde de çıkan çatışmada 3 korucu şehit olurken, 4 korucu ise yaralandı.

Dün Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş ile bir köy korucusu şehit olmuştu. Bunun üzerine devam eden operasyonda yaşanan sıcak temasta ise geçici köy korucusu Mehmet Aladağ, Muzaffer Aladağ ve İsa Taş şehit olurken, 4 korucu ise yaralandı.
Bölgedeki operasyonlar devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.