Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlardan Kılıçdaroğlu’na 14 İlde Eş Zamanlı Suç Duyurusu

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyesi kadınlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 14 ilde eş zamanlı suç duyurusunda bulundu.Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyesi yaklaşık 30 kadın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyesi kadınlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 14 ilde eş zamanlı suç duyurusunda bulundu.
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyesi yaklaşık 30 kadın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na ithafen sarf ettiği sözleri nedeniyle 14 ilde eş zamanlı bireysel suç duyurusunda bulundu. Antalya Adliyesi önünde toplanan kadınlar, ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle küfürsüz siyasete dikkat çekti.
Bir kadın bakana bu sözlerin söylenmesinin doğru olmadığını belirten Kadem Antalya Şube Temsilcisi Zeynep Taş, "Kılıçdaroğlu’nun tecavüz karşıtı bir konuşma yaptığı sırada bir kadın bakana ithafen kullandığı hakaret dolu sözler, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir ahlaki kıstasa sığmamaktadır. Kadın bakandan bahsederken doğrudan cinselliği çağrıştıran ahlaksız bir ithama yönelmesi siyasi tarihimizde eşine rastlanılmamış bir seviyesizliktir. Tepkimizi duyurmak için Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.
Açıklamanın yapıldığı sırada ilaç mümessili olduğu öğrenilen İhsan Taner Gülşen isimli bir şahıs, "Dünyanın hiçbir yerinde 45 çocuğa birden tecavüz edilmedi" diyerek suç duyurusunu protesto etmek istedi. Gülşen, adliyede bulunan emniyet görevlileri tarafından alandan uzaklaştırıldı. Polisler Gülşen’i alandan uzaklaştırırken hamile olduğu görülen eşi ise ağlayarak engellemek istedi.
Açıklamanın ardından kadınlar ellerindeki suç duyurusu dilekçelerini savcılığa sunmak üzere adliyeye giriş yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.