Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın hakim kucağında bebeğiyle adliyede

Antalya’da, darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 hakim ve savcı adliyeye sevk edildi. Bir kadın hakimin kucağında bebeği olduğu görüldü.Darbe girişimiyle ilgili HSYK 2. Dairesi tarafından Antalya...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadın hakim kucağında bebeğiyle adliyede
Antalya’da, darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 hakim ve savcı adliyeye sevk edildi. Bir kadın hakimin kucağında bebeği olduğu görüldü.
Darbe girişimiyle ilgili HSYK 2. Dairesi tarafından Antalya merkez, Alanya, Manavgat, Kemer, Elmalı ve Bölge İdare Mahkemesinden 57 hakim ve savcı açığa alınmıştı. Görevlerinden uzaklaştırılan hakim ve savcıların 30’u Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri tarafından iki gün önce gözaltına alınmıştı. Haklarında yakalama kararı olan 14 hakim ve savcının arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. TEM’de ifadeleri alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen 30 hakim ve savcı bugün geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi. Hakim Yasemin Kurtoğlu’nun kucağında bebeği ile adliyeye çıkarıldığı görüldü.
Gözaltına alınan hakim ve savcıların, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırma veya bu düzenin yerine başka bir düzen getirmeye çalışma", "Cumhurbaşkanı’na suikastta bulunma", "Cebir ve şiddet kullanarak TBMM’yi ortadan kaldırmaya kalkma", "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Silahlı isyana kalkışma" gibi konularda suçlandığı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.