Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın Esnaf, Tabancalı İki Gaspçıyı Bıçakla Kovaladı

Adana’da esnaf bir kadın, kask takıp silah tehdidi ile iş yerinden 200 lira gasp eden 2 zanlıyı bıçakla kovaladı. Yaşananlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.Edinilen bilgiye göre, önceki gece Huzurevleri ve Yurt Mahallesi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2015 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2015 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadın Esnaf, Tabancalı İki Gaspçıyı Bıçakla Kovaladı
Adana’da esnaf bir kadın, kask takıp silah tehdidi ile iş yerinden 200 lira gasp eden 2 zanlıyı bıçakla kovaladı. Yaşananlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre, önceki gece Huzurevleri ve Yurt Mahallesi’nde bulunan bir unlu mamul dükkanına kask takıp giren iki zanlı, tabanca çekip kasadan 270 lira para gasp etti. Bunun üzerine iş yeri sahipleri polise gelerek şikayetçi oldu. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, bölgede yine gasp olayı yapabileceğini düşünerek burada 40 kişiden oluşan sivil ekipler görevlendirdi.
"ÖNCE PARA VERDİ SONRA BIÇAKLA KOVALADI"
İki zanlı, bu kez Yeşilyurt Mahallesi’nde yine aynı gece Hayriye Borazancı ve yeğeni Leyla Uçan’ın çalıştırdığı tekel bayiine kask takıp tabancalarla girdi. İçere girer girmez kasada duran Borazancı’ya poşeti atıp, "bunun içine paraları doldur" diye bağırdı. Kadın önce kasadaki 200 lirayı poşete koyup zanlının önüne attı. Ancak zanlı poşete bakıp parayı az bulunca, "kasadaki bütün paraları ver, yoksa seni öldürürüm" dedi. Bunun üzerine kadın sinirlenerek kasanın altındaki bıçağı çıkartıp kafasına tabanca dayayan iki kişiyi kovaladı. Genç kadın zanlıları kovaladıktan sonra da hemen 155’i arayıp gasba uğradıklarını söyleyip adresi verdi. Bu anlar ise saniye saniye güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
ZANLILAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Çevrede gasp ekipleri görev aldığı için hemen olay yerine geldi. Zanlıların kaçış istikametine doğru yola çıktı. Bu arada kasklı iki kişiyi takibe alan polis, dur ihtarında bulundu ama zanlılar kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca sonrası zanlılar, Çınarlı Mahallesi’nde yakalandı. Polis, emniyete götürdüğü zanlıların İsmail K. (27) ile Rıdvan Y. (25) olduğunu belirledi. Zanlılardan İsmail K. evli olduğunu 5 bin lira SGK borcu olduğunu bu nedenle gasp yapmaya başladığını söyledi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
"HİÇ KORKMADIM"
Kafasına iki tabanca dayanmış haldeyken zanlılara bıçak çekerek onları kovalayan Borazancı ise iki kasklı kişinin gece iş yerine gelerek tabanca çekip para istediğini belirterek, "O an hiç korkmadım. Önce bir miktar para verdim. Ancak para istemeye devam edince biraz kaba şekildi. Ben de böyle kötü günler için kasanın altında her zaman bulundurduğum sakladığım bıçağı çektim. Onlarda korkup kaçtı" dedi.
Borazancı, gençlerin maddi durumu olmadığı için gasp yaptıklarını öğrendiğini onlar içinde üzüldüğünü ifade ederek, "Yani bizi zor durumda bıraktılar. Biz burayı çok zor şartlarda satın alıp bu işi yapmaya başladık. Bu nedenle onlara kızgınım ama bir taraftan da gençlere üzüldüm. Şimdi hapishaneye girecekler yazık oldu kendilerine yazık ettiler" diye konuştu.
Yeğeni Uçan ise iki tabancalı şahsın gece yarısı iş yerlerine gelip kendilerine tabanca doğrultmasından korkmadığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.