Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın Cinayetinde Koca, Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası İle Yargılanacak

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, iddiaya göre boşanma aşamasındaki eşi Müzeyyen Neşeli’yi öldüren emekli polis Erbil Neşeli’nin yargılandığı davada, savcı zanlının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, iddiaya göre boşanma aşamasındaki eşi Müzeyyen Neşeli’yi öldüren emekli polis Erbil Neşeli’nin yargılandığı davada, savcı zanlının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Erbil Neşeli cinayet anında eşinin kendine ’Sen bana karışamazsın, ben istediğimle düşüp kalkarım, sen erkek misin?’ diye söylediğini ileri sürerken, olay anında orada olan kızları Rabia Neşeli ise, annesinin, babasının anlattığı gibi bir cümle kurmadığını söyledi.
Karşıyaka ilçesinde, geçtiğimiz Kadınlar Günü’nden bir gün önce, emekli polis Erbil Neşeli’nin boşanma aşamasındaki eşi Müzeyyen Neşeli’yi öldürdüğü iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması, bugün Karşıyaka Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya öldürülen Müzeyyen Neşeli’nin kardeşleri Eyüp, Adem, Osman ve annesi Cemile Duran, Müzeyyen ve Erbil Neşeli’nin kızı Rabia Neşeli ile avukatları, tutuklu sanık Erbil Neşeli ve avukatı katıldı. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, zanlı Erbil Neşeli’nin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanmasını istedi.
"PİŞMANIM" DEDİ
Olay gününü anlatan sanık Erbil Neşeli, "O akşam yemek yemeye lokantaya gittim. Eşim lokantada değildi kızım Rabia vardı. Kızıma annesinin nerede olduğunu sordum. Her zaman alışveriş yaptığı markette olduğunu söyleyince oraya gittim. Market kapalıydı. Ben de eşimi telefonla aradım. Evde olduğunu söyledi. Şüphelendim evde olduğundan, evde olan küçük kızımı aradım. O da annesinin evde olmadığını söyledi. Tekrar eşimi telefonla aradım, ’Evde değilmişsin, neden yalan söylüyorsun’ dediğimde ’Sana ne, sen bana karışamazsın, bir arkadaşımla film izliyorum’ dedi. Daha sonra bir kızımızın evde diğerinin de lokantada yalnız olduğunu söyleyince geleceğim diye cevap verdi. Lokantaya gelince tartışmaya başladık. Tartışmada bana, ’Sen bana karışamazsın, ben istediğimle düşüp kalkarım, sen erkek misin’ diye söyledi. Ondan sonra cinayeti işledim. Pişmanım, böyle olmasını istemezdim" dedi.
BABASININ YALAN SÖYLEDİĞİNİ SÖYLEDİ
Olay anında lokantada bulunan Erbil ve Müzeyyen Neşeli’nin büyük kızları Rabia Neşeli (19) ise, "Akşam babam lokantaya gelmişti, akşam yemeğini yedi. Annem ile babam lokantanın arka bölümüne geçtiler. Babam, anneme sürekli şiddet uyguladığı için ben de arka bölüme gittim. Ancak yanlarına gidemedim, lokantanın ön bölümü ile arka bölümü arasında paravan vardır. Ben paravanın ön bölümünde bekliyordum, konuşmalarını duyuyordum. Annem, babama ’İstemiyorum artık, git’ diye söyledi. Babamın dediği gibi annem hiçbir şekilde, ’Sen bana karışamazsın, ben istediğimle düşüp kalkarım, sen erkek misin?’ şeklinde bir söz sarf etmedi. Annemin bir başka erkekle hiçbir ilişkisi yoktur" dedi.
KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURMAK İÇİN TOPLANDILAR
Duruşmadan önce Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, adliyenin önünde kadın cinayetlerine karşı dikkat çekti. Grup adına konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Şubesi temsilcisi Sanem Kural Deniz, "Kadın cinayetlerinde, cinsel saldırılarda ’saygın tutum’, ’iyi hal’, ’pişmanlık’, ’haksız tahrik’ gibi pek çok bahane ile uygulanan ceza indirimleri bir yandan sürerken, bir yandan da kadın cinayetlerinin, cinsel saldırıların, tacizlerinin üstü kapatılmaya çalışılıyor. Ne kadınlara ve çocuklara yönelik suçlarda ceza indirimlerinin uygulanmasına ne de yaşanan olayların üstünün kapatılmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Müzeyyen Neşeli davasında adalet sağlanana dek mücadelemiz sürecek" dedi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay, geçtiğimiz 7 Mart gecesi, Doç. Dr. Bahriye Üçok Bulvarı 18/A’daki dükkanda meydana geldi. Emekli polis memuru Erbil Neşeli (53) ile eşi Müzeyyen Neşeli (55) boşanma aşamasında olduğu için iddiaya göre sık sık tartışıyordu. Müzeyyen Neşeli, son zamanlarda evde kalmayıp eşi Erbil Neşeli ile birlikte bir yıl önce açtıkları ev yemekleri dükkanının arkasındaki odada kalıyordu. Erbil Neşeli, kapalı olan dükkana gelip eşi Müzeyyen Neşeli ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine emekli polis Erbil Neşeli, 2 çocuğunun annesi Müzeyyen Neşeli’yi kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Talihsiz kadın kanlar içerisinde yere yığılırken, Erbil Neşeli, olay yerinden uzaklaştı. Silah sesleri üzerine çevredekiler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, dükkanın içerisine girdiklerinde Müzeyyen Neşeli’nin cesedi ile karşılaştı. Erbil Neşeli de polis merkezine giderek teslim oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.