Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçaklar Facianın Eşiğinden Döndü

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın Kos Adası’na gitmek için hazırlanan kaçakların botu alev alev yandı.Akyarlar Mahallesi Akyarlar Koyu’ndan yasa dışı yollarla Yunanistan’a gitmek isteyen 10’u çocuk 50 kişinin umuda yolculuğu...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2015 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2015 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın Kos Adası’na gitmek için hazırlanan kaçakların botu alev alev yandı.
Akyarlar Mahallesi Akyarlar Koyu’ndan yasa dışı yollarla Yunanistan’a gitmek isteyen 10’u çocuk 50 kişinin umuda yolculuğu hüzünle bitti. Sabaha karşı 04.00 sularından Akyarlar Koyu’na gelen ve içlerinde çocuk ve bebeklerin de bulunduğu göçmenler Kos Adası’na gitmek için botlarına binerken bir anda botun benzin deposu patladı. Facianın eşiğinden dönen kaçaklardan 1’i hafif şekilde yaralandı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri kaçakların bulunduğu bölgeyi boşaltarak bölgede arama çalışması yaptı. 112 acil servis ekipleri çocukları ve kadınları muayene etti. Hafif şekilde yaralanan 1 kaçak Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. geri kalan kaçaklar ise taksilere binip kaldıkları otellere döndüler. Bir gün önce yaşanan 12 kaçağın öldüğü bölgeden kaçmaya çalışan kaçaklar ölümden kıl payı döndü.
Öte yandan, günde yaklaşık 20 bot Akayarlar Koyu’ndan Kos Adası’na geçmeye çalışırken, 12 kaçağın öldüğü olaydan sonra koyda sessizlik hakim oldu. Koy ve mahallede kaçak göçmene rastlanamadı. Jandarma ekipleri ise araçlar üzerinde kontrol yaptı. Ekipler özellikle ticari taksileri kontrol etti. Kaçak taşıyan taksiciler ve kaçaklar gözaltına alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.