Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçak sığınmacıları Yunanistan diye Eşek Adası’na bıraktılar

İzmir’in Çeşme ilçesinde, insan kaçakçılarının ’Yunanistan’ diyerek Eşek Adası’na bıraktığı 15 Suriye uyruklu kaçak sığınmacı sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.Alınan bilgiye göre, devriye gezen Sahil Güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Çeşme ilçesinde, insan kaçakçılarının ’Yunanistan’ diyerek Eşek Adası’na bıraktığı 15 Suriye uyruklu kaçak sığınmacı sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.
Alınan bilgiye göre, devriye gezen Sahil Güvenlik ekipleri, İzmir’in Çeşme ilçesi yakınlarındaki Eşek Adası olarak da bilinen adada kaçak Suriyeli sığınmacılar olduğunu belirledi. Kaçakları yakalamak için adaya çıkan Sahil Güvenlik ekipleri, iki saatlik bir çalışma sonucunda 15 Suriyeli kaçak sığınmacıyı yakaladı. Kaçakları Sahil Güvenlik botuna alan ekipler, sığınmacıları sorguya aldı. Sorguda bazı sığınmacılar, "Yunanistan’a geldik" denilerek Kara Ada olarak da bilinen Eşek Adasına çıkarıldıklarını söyledi. Kaçaklar, kendilerinin adaya çıkarılmalarının ardından botun hızla uzaklaştığını da anlattı.
Suriyeli kaçak sığınmacılar, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından daha sonra Çeşme iskelesine getirildiler. Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılanan sığınmacıların aralarında ayağı sakat, koltuk değnekli bir engellinin de bulunduğu öğrenildi. Sığınmacıların işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilecekleri öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.