Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçak avcılığa suçüstü

Çanakkale Boğazı’nda gece zıpkınla balık avlayan 2 dalgıç, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri ile Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale Boğazı’nda gece zıpkınla balık avlayan 2 dalgıç, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri ile Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Dalgıçların ekipmanları ile avladıkları 50 kilo sinarite el konuldu.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü kontrol ekiplerinin Çanakkale Boğazı’nda yasak avcılıkla ilgili denetimleri sürüyor. Kumkale açıklarında gece tüple dalış yaparak ışık ve zıpkınla balık avlayan iki kişi suçüstü yakaladı. Operasyona Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına bağlı SAGET-14 botu da destek verdi. Dalgıçlardan ele geçirilen 4 adet dalış tüpü, 6 adet zıpkın, ağırlık, dalış kıyafetleri, avcılığı yasak olan deniz süngeri ile avlanması yasak 50 kilo sinarit muhafaza altına alındı. 2 dalgıca 380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’na muhalefet suçundan kişi başı 2 bin 226 TL idari para cezası kesilirken zıpkınla avlanan 50 kilo sinarit satışa sunulmak üzere Milli Emlak Müdürlüğüne teslim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.