Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçağa 7 Milyon 310 Bin TL’lik Darbe

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’nce, son 5 gün içerisinde yapılan operasyonlarda, piyasa değeri 7 milyon 310 bin TL olan 1 milyon 317 bin 474 paket kaçak sigara ele geçirildi.Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’nce, son 5 gün içerisinde yapılan operasyonlarda, piyasa değeri 7 milyon 310 bin TL olan 1 milyon 317 bin 474 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü, bölgedeki terör olaylarını fırsat bilen kaçakçılara göz açtırmıyor. Bölgede, bir taraftan sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde terörle mücadele eden güvenlik güçleri, diğer taraftan da başta sigara olmak üzere kaçakçılara darbe üstüne darbe vuruyor. Sadece Diyarbakır’da son 5 gün içerisinde gerçekleştirilen 6 operasyonda, piyasa değeri 7 milyon 310 bin TL olan 1 milyon 317 bin 474 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamalarda, İl Jandarma Komutanlığı Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Serçeler Mahallesi Kasel mezrasında icra edilen operasyonda, şüpheliye ait ev ve eklentilerinde yapılan aramada, 6 adet traktör römorku içerisine gizlenmiş vaziyette piyasa değeri yaklaşık 4 milyon 95 bin TL olan toplam 682 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildiği belirtildi. Çınar/Ovabağ Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmada ise, Şanlıurfa ilinden Diyarbakır iline seyahat etmekte olan kamyonetin kasasında yapılan aramada brandanın altına gizlenmiş vaziyette piyasa değeri 231 bin TL olan toplam 38 bin 500 paket değişik markalarda kaçak sigara ele geçirildiğine dikkat çekildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün çalışmalarına da yer verilen açıklamalarda, Van’dan batı illerine sevki yapılmaya çalışılan bir TIR’a yapılan operasyonda piyasa değeri 2 milyon 575 bin TL olan 514 bin 664 paket kaçak sigara ele geçirildiği kaydedildi. Açıklamada, yine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği 3 ayrı operasyonda, piyasa değeri 409 bin 50 TL olan 81 bin 810 paket kaçak sigaranın ele geçirildiğine de yer verildi.
Operasyonda yakalanan 8 kişi hakkında ise yasal işlem yapıldığı belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.