Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Jet Fadıl’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

‘Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz’ün dolandırıcılık suçundan 2 bin 443 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada Akgündüz’ün tutukluluk halinin devamına karar verilerek, dava 29 Kasım 2016 tarihine ertelendi.“Jet Fadıl”...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz’ün dolandırıcılık suçundan 2 bin 443 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada Akgündüz’ün tutukluluk halinin devamına karar verilerek, dava 29 Kasım 2016 tarihine ertelendi.
“Jet Fadıl” lakaplı Fadıl Akgündüz hakkında ’Caprice Gold’ ve Maldivler’de projelerinde devre mülk satışı yaparak vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından Jet Fadıl hakkında ‘tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’ suçu kapsamında iddianame hazırlanmıştı.
2 bin 443 yıl hapsi isteniyor
2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası öngörülen suçun 349 kez işlendiği belirtilen iddianamede, Akgündüz’ün 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. Akgündüz’ün şirketlerinin ortakları olan ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Mehmet Salih Obut da iddianamede aynı suçlamalarla sanık olarak yer alıyor.
İstanbul 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan bugünkü duruşmada, Akgündüz’ün ve diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, davanın 29 Kasım 2016 tarihine ertelenmesine ve iddianameye konu olan Caprice Gold’da 4 Ekim 2016 tarihinde keşif yapılmasına karar verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.