Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Japonya’da kaybolan yük gemisinin üçüncü mürettebatı kurtarıldı

Yeni Zelanda’dan Çin’e giderken tayfun nedeniyle Doğu Çin Denizi’nde kaybolan yük gemisinin üçüncü mürettebatı da kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2020 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2020 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Yeni Zelanda’dan Çin’e giderken tayfun nedeniyle Doğu Çin Denizi’nde kaybolan yük gemisinin üçüncü mürettebatı da kurtarıldı.

Yeni Zelanda’dan Çin’e gittiği sırada 2 Ağustos günü bölgede etkili olan Maysak Tayfunu nedeniyle Japonya açıklarında kaybolan Gulf Livestock 1 adlı yük gemisinden sevindiren haber geldi. Japonya Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada, bu hafta Japonya kıyılarında 40’tan fazla mürettebat ve 6 bin büyükbaş hayvanla birlikte alabora olan yük gemisinden üçüncü bir mürettebatın arama-kurtarma uçağı tarafından tespit edildikten sonra canlı olarak bulunduğu duyuruldu. Sahil Güvenlik, kurtarılan mürettebatın 30 yaşındaki Filipinli Jay-nel Rosals olduğunu açıklarken, Rosals’ın Japonya’nın Kagoshima vilayetine bağlı küçük bir ada olan Kodakarajima’nın 2 kilometre açığında cankurtaran botu içinde bulunduğunu aktardı. Yetkililer, Rosals’ın bulunduğu sırada bilincinin açık olduğunu ve yürüyebildiğini ifade etti. Sahil Güvenlik, kurtarma ekiplerinin Kodakarajima’nın yaklaşık 4 kilometre açıklarında ise devrilmiş turuncu bir cankurtaran botu bulduklarını ancak içinde kimseye rastlamadıklarını açıkladı.

Yetkililer, gemi mürettebatının Filipinler’den 39, Yeni Zelanda’dan 2 ve Avustralya’dan 2 olmak üzere 43 kişiden oluştuğunu ifade ederken, geriye kalan 40 mürettebatı arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Öte yandan Alabora olan yük gemisinden şu ana kadar 3 mürettebata ulaşılırken, Anami Oshima Adası’nın yaklaşık 120 km kuzeyinde baygın olarak bulunun mürettebat ise hastanede hayatını kaybetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.