Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jandarmadan Kurbağa Operasyonu

Bozyazı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yol kontrolünde bir kamyonette 23 kasa canlı kurbağa ele geçirdi. İzinsiz olarak toplanan ve turistik bölgelerdeki otellere satılacağı belirlenen kurbağalar tekrar doğaya salındı, olayla ilgili...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Jandarmadan Kurbağa Operasyonu
Bozyazı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yol kontrolünde bir kamyonette 23 kasa canlı kurbağa ele geçirdi. İzinsiz olarak toplanan ve turistik bölgelerdeki otellere satılacağı belirlenen kurbağalar tekrar doğaya salındı, olayla ilgili iki kişiye idari ceza uygulandı.
Bozyazı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerİ, Tekeli mahallesi D-400 karayolu üzerinde yaptıkları yol kontrolü sırasında 33 DC 417 plakalı bir kamyonette arama yaptı. Jandarma ekipleri, kamyonette yaptıkları aramada 23 kasa içerisinde 250 kilo canlı kurbağa ele geçirdi. Kurbağaların toplanması için izin belgesi gösteremeyen araç içerisinde bulunan T.K. ve O.K. isimli şahıslar gözaltına alındı.
Kurbağaların turistik bölgelerdeki otel ve pansiyonlara satılmak için sevk edildiğini belirleyen jandarma ekipleri, durumu Anamur Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ile Bozyazı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirdi. Olay yerine gelen iki kurumun görevlileri, şüpheli T.K. ve O.K. hakkında yasal işlem yaparak idari ceza uyguladı.
Öte yandan, yapılan yasal işlemin ardından kurbağaların toplandığı yer olan Anamur Sultan Çayı mevkisine kurbağalar jandarma gözetiminde tekrar doğaya bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.