Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jandarma Komutanlığına Bomba Yüklü Tankerle Saldırı: 1 Şehit, 30 Yaralı

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü tankerle saldırı düzenlendi. Patlamada, ilk bilgilere göre, 1 asker şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 30 kişi yaralandı. Çok...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 02:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 02:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Hani ilçesinde teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü tankerle saldırı düzenlendi. Patlamada, ilk bilgilere göre, 1 asker şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 30 kişi yaralandı. Çok sayıda ambulans, arama kurtarma ekibi ve itfaiye ekiplerinin sevk edildiği bölgede arama ve kurtarma çalışmaları sürürken, hava destekli operasyon başlatıldı.
Edinilen ilk bilgilere göre, PKK’lı teröristler tarafından Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü tankerle saldırı düzenlendi. Saldırıda, bomba yüklü tankerin şiddetle patlaması sonucu, 5 katlı olduğu öğrenilen İlçe Jandarma Komutanlığı binasının büyük bir bölümü yıkıldı. Bölgeye kısa süre içerisinde çok sayıda ambulans, itfaiye ekibi ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Patlamada, 1 asker şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 30 kişi yaralandı. Durumları ağır olanların da bulunduğu yaralılar, ambulanslarla başta Diyarbakır Asker Hastanesi olmak üzere çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgede, ambulans ve itfaiye hareketliliği sürüyor.
Patlamanın ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. İlçeye giden yollarda güvenlik kontrolleri yapılırken, bölgeye çok sayıda asker ve polis sevk edildi. Tüm araçlar, güvenlik güçleri tarafından olası bir duruma karşı didik didik arandı. Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı’ndan bölgeye sevk edilen helikopterlerin de havada destek verdiği operasyon sürüyor.
Öte yandan şiddetli patlama, ilçenin her yerinden duyulurken, İlçe Jandarma Komutanlığı’na yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunan binalarda hasar oluştu. Çok sayıda ev ve işyerinin camları kırıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.