Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jandarma kaçak kazı baskınında lahit mezar ele geçirdi

Karaman’da jandarma ekiplerince düzenlenen kaçak kazı baskınında 4 kişi gözaltına alınırken, Roma dönemine lahit mezar ile milattan önce 2 bin yılından kaldığı tahmin edilen çift kuplu bir testi ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, Karaman...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karaman’da jandarma ekiplerince düzenlenen kaçak kazı baskınında 4 kişi gözaltına alınırken, Roma dönemine lahit mezar ile milattan önce 2 bin yılından kaldığı tahmin edilen çift kuplu bir testi ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Karaman Müze Müdürlüğü ekipleri, merkeze bağlı Eğilmez köyü Karadağ eteklerinde bazı kişilerin izinsiz olarak define aradığı yönünde duyum alması üzerine jandarmadan yardım istedi. Bunun üzerine müze görevlileri jandarmayla birlikte kazı yapılan alana operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda S.B., Y.D., M.O. ve A.C. isimli kişiler gözaltına alındı. Şahısların kazı yaptıkları alanda kepçe ile arama yapan ekipler, milattan sonra Roma dönemine ait ve 3-4. yüzyıldan kaldığı tahmin edilen dört kenarı insan başı figürlü açılmamış lahit mezar ile milattan önce 2 bin yılından kaldığı tahmin edilen çift kuplu bir testi buldu. Ele geçirilen lahit mezar bulunduğu yerden alınarak Karaman Müzesine getirildi. Lahit mezar ile ilgili incelemeler devam ediyor. Baskın sonucu 4 kişi gözaltına alınırken, kazıda kullanılan malzemeler ile iki adet ruhsatsız av tüfeğine de el konuldu.
Öte yandan, yetkililer ele geçirilen mezarla ilgili bakanlığa bilgi verdiklerini gelecek sonuca göre açıklama yapacaklarını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.