Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jammer’lı hırsız kamerada

İstanbul’da park halindeki araçlardan jammer kullanarak çanta ve cüzdan gibi değerli eşyaları çalan hırsız, son işinde kendini takibe alan polis tarafından yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2018 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2018 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

İstanbul’da park halindeki araçlardan jammer kullanarak çanta ve cüzdan gibi değerli eşyaları çalan hırsız, son işinde kendini takibe alan polis tarafından yakalandı.

Alınan bilgilere göre, Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziosmanpaşa’da sinyal kesici (jammer) cihaz kullanılarak kilit aksamı devre dışı bırakılan park halindeki araçlardan hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Artan şikayet başvurusu üzerine soruşturma başlatan polis, çevredeki kapalı devre güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. İlçede park halindeki araçları açmaya çalışan Y.E.’yi fark edip takibe alan polis, hırsızlık zanlısının jammer ile dolaşıp sürücülerin uzaktan kumandayla kapattığı araçların kilit aksamını devre dışı bırakarak soygun yaptığını tespit etti. İddiaya göre Y.E., açtığı son araçta A.Ö.’ye ait içinde altın yüzük ve paraların olduğu çantayı çalarken suçüstü yakalandı.

Çantayı aldıktan kısa süren sonra Güven Timlerince yakalanan Y.E. gözaltına alındı.

Zanlının, daha önce de sinyal kesici cihaz yardımıyla kilit aksamı devre dışı bırakılan 3 otomobilden benzer şekilde hırsızlık yaptığı ortaya çıktı.

Diğer yandan gözaltına alınan şüpheli Y.E., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan şüpheli Y.E.’nin, kilit aksamı devre dışı bırakılan 3 otomobilden yaptığı hırsızlık anı ve kendini takip eden polislerce yere yatırılarak gözaltına alınması çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamera kayıtlarına da yansıdı. Görüntülerde, zanlı Y.E., park halindeki 2 ayrı hafif ticari araçların çevresinde dolaşarak sürücülerin araçtan uzaklaşmasını bekliyor. Daha sonra araç başına gelen şüphelinin, açık kalan otomobilden çantayı alıp uzaklaştığı görülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.