Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’deki Kadın Cinayeti Davası

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, iddiaya göre boşanma aşamasındaki eşi Müzeyyen Neşeli’yi öldüren ve müebbet hapis cezası ile yargılanan emekli polis Erbil Neşeli’nin yargılandığı davada, çiftin kızları konuştu.Karşıyaka ilçesinde,...

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, iddiaya göre boşanma aşamasındaki eşi Müzeyyen Neşeli’yi öldüren ve müebbet hapis cezası ile yargılanan emekli polis Erbil Neşeli’nin yargılandığı davada, çiftin kızları konuştu.
Karşıyaka ilçesinde, geçtiğimiz Kadınlar Günü’nden bir gün önce, emekli polis Erbil Neşeli’nin boşanma aşamasındaki eşi Müzeyyen Neşeli’yi öldürdüğü iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması, bugün Karşıyaka Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya öldürülen Müzeyyen Neşeli’nin kardeşleri Eyüp, Adem, Osman ve annesi Cemile Duran, Müzeyyen ve Erbil Neşeli’nin kızı Rabia Neşeli ile avukatları, tutuklu sanık Erbil Neşeli ve avukatı katıldı. Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı adına Avukat Müjgan Bilgen Özmen’nin davaya müdahil olması mahkeme heyeti tarafından kabul edildi.
Duruşmada ilk olarak Erbil ve Müzeyyen Neşeli’nin küçük kızı Büşra Neşeli’nin (15) ifadesi alınırken Büşra Neşeli, ’’Benim öldürülme olayı hakkında görgüye dayalı bir bilgim yok. Olay sonrası lokantaya geldiğimde polisler vardı’’ dedi. Bir önceki duruşmada Erbil Neşeli’nin boşanma aşamasındaki eşi Müzeyyen Neşeli’nin Ali S. ile yasak ilişki yaşadığını söylemişti. Sorulan soru üzerine Büşra Neşeli, ’’Ali S. isimli şahsı tanımıyorum. Ali S.’nin kızlarını da tanımıyorum. Tanımadığım için annemin lokantasında görmüş değilim. Annem, babama yönelik, ’Sen erkek misin, ben istediğimle gezerim’ gibi tahrik edici sözler sarf ettiğini de duymadım. Annem, babamdan boşanmak istiyordu ama babam kabul etmiyordu. Annem ve babam hem evde hem de lokantada bu yüzden tartışıyordu’’ dedi.
Çiftin diğer kızı Rabia Neşeli ise, ’’Ben olay esnasında lokantadaydım. Lokanta 2 bölümden oluşmaktadır. Ben ön bölümdeki yerdeydim, olay arka bölümdeki yerde oldu. Olay sırasında lokantada üçümüz vardık sadece’’ dedi.
Sanık baba Erbil Neşeli kızlarına soru soracak bir şey olmadığını belirtirken aleyhine olan konuları kabul etmediğini söyledi. Mahkeme heyeti olayda ismi geçen Ali S. isimli kişinin bir sonraki mahkemede hazır bulunmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay, geçtiğimiz 7 Mart gecesi, Doç. Dr. Bahriye Üçok Bulvarı 18/A’daki dükkanda meydana geldi. Emekli polis memuru Erbil Neşeli (53) ile eşi Müzeyyen Neşeli (55) boşanma aşamasında olduğu için iddiaya göre sık sık tartışıyordu. Müzeyyen Neşeli, son zamanlarda evde kalmayıp eşi Erbil Neşeli ile birlikte bir yıl önce açtıkları ev yemekleri dükkanının arkasındaki odada kalıyordu. Erbil Neşeli, kapalı olan dükkana gelip eşi Müzeyyen Neşeli ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine emekli polis Erbil Neşeli, 2 çocuğunun annesi Müzeyyen Neşeli’yi kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Talihsiz kadın kanlar içerisinde yere yığılırken, Erbil Neşeli, olay yerinden uzaklaştı. Silah sesleri üzerine çevredekiler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, dükkanın içerisine girdiklerinde Müzeyyen Neşeli’nin cesedi ile karşılaştı. Erbil Neşeli de polis merkezine giderek teslim oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.