Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de uyuşturucuya geçit yok

İzmir’de Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin farklı adreslere düzenledikleri uyuşturucu operasyonlarında 6 kişi tutuklanırken, yaklaşık 20 kilo esrar maddesi ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, Uyuşturucu ile Mücadele...

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2016 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2016 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin farklı adreslere düzenledikleri uyuşturucu operasyonlarında 6 kişi tutuklanırken, yaklaşık 20 kilo esrar maddesi ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Konak ilçesinde bir adreste uyuşturucu madde ticareti yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Söz konusu adrese giden polisler, ikametten tedirgin bir şekilde çıkan 2 şahsın çöp kovasına poşet atıp uzaklaştığını gördü. Poşet içerisinden yoğun bir şekilde esrar maddesi kokusu gelmesi üzerine S.A. (25) ve K.Ö. (25) isimli şahıslar gözaltına alındı. S.A. isimli şahsın ifadesi sonucu farklı iki adreste uyuşturucu madde saklandığı tespit edildi. Konak ilçesindeki adreste bulunan K.M. (27) ve S.B. (28) gözaltına alınırken, adreste yapılan aramada 7 ayrı şeffaf kilitli poşet içerisinde folyoya sarılı esrar maddesi ile krem rengi Ecstasy hap, 1 adet kuru sıkıdan bozma tabanca ve tabancaya ait 1 adet şarjör ele geçirildi. Narlıdere ilçesindeki ikamette yapılan aramada ise Skunk esrar maddesi ile 10 adet meşe tabir edilen esrar maddesi olmak üzere toplam 3 kilo Skunk esrar maddesi, 1,5 kilo esrar maddesi ve 500 adet Ecstasy hap ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen zanlılardan K.Ö., K.M. ve S.B. savcılık tarafından serbest bırakılırken, S.A. isimli şahıs ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Diyarbakır’dan uyuşturucu sevkiyatı yapacaklardı
İkinci operasyonda ise, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, E. ve K. isimli şahısların doğu illerinden İzmir’e yüklü miktarda uyuşturucu madde getirecekleri bilgisi üzerine çalışma başlattı. E. isimli şahsın E.K. (35) isimli şahıs olduğu ve çeşitli suçlardan 3 suç kaydının bulunduğu, K. isimli şahsın ise K.Ö. (38) olduğu ve 2 suç kaydının bulunduğu tespit edildi. Şahısların Diyarbakır’dan kiraladıkları araçla İzmir’e yüklü miktarda esrar getirecekleri anlaşıldı. Durdurulan araçta bulunan E.K., K.Ö. ve Y.K. (31) isimli şahıslar gözaltına alındı. Narkotik dedektör köpeklerinin aracın benzin deposuna tepki vermeleri üzerine benzin deposu kapağı tornavida ile vidaları sökülerek açıldı. Depoda 18 adet ayrı ayrı şeffaf streç filme sarılı 10 kilo 100 gram esrar maddesi ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen E.K. ve Y.K. serbest bırakılırken, K.Ö. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Bornova ve Bayraklı ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ise Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bornova ve Bayraklı ilçelerinde Y.K. (42) ve A.K. (53) isimli şahsın uyuşturucu madde satışı yaptıkları, uyuşturucu maddeleri ikamet adreslerinde sakladıkları şeklinde bilgisi üzerine çalışma başlattı. Y.K.’nın biri uyuşturucudan olmak üzere 20 suç kaydının olduğu, A.K.’nin ise 4’ ü uyuşturucudan olmak üzere 5 suç kaydının olduğu tespit edildi. Bornova ilçesi Naldöken semtine düzenlenen operasyonda Y.K. gözaltına alınırken, evde yapılan aramada gardırop içerisinde gizlenmiş 11 adet kilitli poşet içerisinde mor renkli Ecstasy haplar, baza içerisinde pompalı tüfek ve tüfeğe ait 18 adet dolu kartuş ele geçirildi. Bayraklı ilçesi Emek Mahallesi’ndeki adrese yapılan operasyonda ise A.K., H.K. (44) ve Y.Ç. (23) gözaltına alındı. İkamette yapılan aramada 3 farklı renkli poşet içerisinde esrar maddesi, yatak odasında kapı arkasına asılı poşetlerde esrar maddesi olmak üzere toplam 5 kilo 500 gram esrar maddesi ve 4 bin 100 adet Ecstasy hap ile 1 adet hassas terazi ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen Y.K., A.K., H.K. ve Y.Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.