Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de uyuşturucu çetesi 6 aylık takip sonrası çökertildi

İzmir’de uyuşturucu madde ticareti yapan anne ve oğlunun liderliğindeki suç örgütü, polis ekiplerince düzenlenen operasyonun ardından çökertildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

İzmir’de uyuşturucu madde ticareti yapan anne ve oğlunun liderliğindeki suç örgütü, polis ekiplerince düzenlenen operasyonun ardından çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, İzmir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İzmir’in en büyük uyuşturucu baronlarından biri olduğu belirtilen Çılgın A. lakaplı şahıs hakkında gelen ihbarlar üzerine harekete geçti. Alınan bu bilgiler doğrultusunda 6 ay süre içerisinde yapılan kapsamlı analiz ve saha çalışmaları neticesinde ekipler, Çılgın A. lakaplı şahsın A.V. (37) isimli şahıs olduğunu belirledi. A.V. ve B.V. (61) isimli şahısların N.A. (45), Ş.A. (25) ve B.B. (51) isimli şahıslarla suç örgütü kurdukları, güvenlik birimlerine yakalanmamak için birçok yönteme başvurdukları anlaşıldı.

Polise yakalanmamak için 25 günde bir eleman değiştiriyorlar

Polise yakalanmamak için değişik yöntemlere başvuran çetenin, uyuşturucu madde satışı yaptıkları yerlerde doğu ve güneydoğu illerinden getirdikleri şahısları 20-25 gün içerisinde değiştirdikleri belirtildi. Ayrıca, dışarıda yaşayan, maddi durumu iyi olmayan yardıma muhtaç kişileri, kadınları ve çocukları uyuşturucu madde satışı sırasında torbacı, kurye, aracı ve gözcü olarak kullandıkları, özellikle çocukları mahalleye giren polis araçlarına taşla saldırmaları için kullandıkları, uyuşturucu madde satışını yaptıkları bölgeleri araç trafiğine kapalı, terk edilmiş ve metruk binaların olduğu kentsel dönüşümün zorunlu olduğu bölgelerde birden fazla erkete kullanarak yaptıkları, Kadifekale ve Çimentepe bölgelerinde kendilerine karşı çıkan kişilere ve halka ihbar yapmamaları için silahla baskı kurdukları ortaya çıktı.

Suç örgütü 6 aylık çalışma sonrası çökertildi

Söz konusu bu suç örgütüne yönelik 6 ay süren çalışmalarda 19 ayrı ara yakalamada 43 şahsa uyuşturucu madde ticareti yapmaktan işlem yapılmış, söz konusu şahıslardan 13’ü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Öte yandan, geçtiğimiz Pazartesi günü suç örgütünün tüm faaliyetlerine yönelik İzmir merkezli Balçova, Buca, Gaziemir, Karabağlar, Konak, Menderes ilçelerine bağlı bazı mahallelerde ve Ankara ilinde eş zamanlı ve planlı operasyon düzenlendi. 1 polis helikopteri, 2 drone, Özel Harekat unsurları ve 5 adet narkotik dedektör köpeği ile 130 ekipten oluşan toplam 280 polisin görevlendirildiği operasyon sonucunda 21 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Aramalarda 60 kilogram esrar maddesi, 250 gram kokain maddesi, satışa hazır hale getirilmiş şeffaf jelatinlere ve kağıtlara sarılı vaziyette çok sayıda uyuşturucu maddeler, uyuşturucu madde paketlemesinde kullanılan şeffaf kilitli poşetler, 3 adet hassas terazi, 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek, 45 adet tabanca fişeği, 5 adet tüfek fişek ve uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen bin 750 TL ile 70 euro ele geçirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.