Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de Son Zamanların En Büyük Tarihi Kaçakçılık Operasyonu

İzmir’in Bornova ve Kemalpaşa ilçelerinde, jandarma ve polis ekiplerinin ortak düzenlediği iki operasyonda toplam 4 bin 228 tarihi eser ele geçirildi, 3 şüpheli yakalandı. Bu operasyonun İzmir’de son zamanlarda yapılan tarihi eser kaçakçılığına...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Bornova ve Kemalpaşa ilçelerinde, jandarma ve polis ekiplerinin ortak düzenlediği iki operasyonda toplam 4 bin 228 tarihi eser ele geçirildi, 3 şüpheli yakalandı. Bu operasyonun İzmir’de son zamanlarda yapılan tarihi eser kaçakçılığına yönelik en büyük operasyon olduğu bildirildi.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, geçen 14 Mayıs günü Bornova ilçesinde şüpheli olarak değerlendirilen bir aracı durdurup arama yaptı. Yapılan aramada, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu kapsamında olan 1 madeni heykel, 26 sikke, 2 mühür, 7 süs eşyası, çeşitli döneme ait 7 muhtelif eser olmak üzere toplam 33 tarihi eser ele geçirildi. Şüpheli araç içerisinde bulunan T.T. ve M.S. isimli şahıslar yakalanarak sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
JANDARMA VE POLİSİN TAKİBİ TARİHİ ESERLERE GÖTÜRDÜ
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince olayla ilgili yapılan çalışma neticesinde, T.T. isimli şahsın Kemalpaşa ilçesindeki evinde çok sayıda tarihi eser bulundurduğu ve kendisinin yakalanmasını müteakip tarihi eserlerin jandarma ekipleri tarafından ele geçirilmesini engellemek amacıyla kayınbiraderi H.U.’ya ait araca sakladığı öğrenildi. Yapılan takip sonucu H.U.’ya ait araç 15 Mayıs günü saat 11.00 sıralarında Kemalpaşa ilçesi Armutlu mahallesinde durduruldu. Alınan arama kararının ardından jandarma ve polis tarafından bahse konu araçta yapılan aramada, 3 bin 829 sikke, 185 ok ucu, 14 mühür, 45 yüzük, 8 ağırlık, 9 çan, 32 taş obje, 2 insan başı tasvirli obje, 68 taş ve metal obje, 1 kandil (pişmiş toprak), 1 sürahi (pişmiş toprak), 1 metal vazo olmak üzere toplam 4 bin 195 tarihi eser ile 1 dedektör ele geçirildi.
Jandarma ve polis tarafından gerçekleştirilen iki operasyonda toplam 4 bin 228 tarihi eser ele geçirildi. H.U. isimli şahıs alınan ilk beyanında eserlerin T.T. isimli şahsa ait olduğunu itiraf ettiği öğrenildi. Ele geçirilen eserlerin çeşitli döneme ait olduğu ve bölgede yapılan kaçak kazı sonucunda ele geçirildiği ve vatandaşlardan satın alındığı bildirildi. Olayla ilgili T.T. ve H.U. isimli şahıslar gözaltına alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.