Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de Roketli Saldırının Ardından

İzmir’in Bayındır ilçesinde, gece saatlerinde teröristlerce emniyet binasına gönderilen roket hedefine ulaşamadı. Roketin menzilinin emniyet binasına ulaşmaya yetmeyince Semih Parmaksız isimli vatandaşın evine isabet etti. Evde hasara yol...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Bayındır ilçesinde, gece saatlerinde teröristlerce emniyet binasına gönderilen roket hedefine ulaşamadı. Roketin menzilinin emniyet binasına ulaşmaya yetmeyince Semih Parmaksız isimli vatandaşın evine isabet etti. Evde hasara yol açan roketin parçaları, bu sırada sokaktan geçen bir vatandaşı da hafif şekilde yaraladı. Teröristlerin saldırı sonrası orman yolundan Ödemiş’e doğru kaçtıkları yönündeki ihbar üzerine polis ve jandarma bölgeyi ablukaya aldı.
İLK ROKET EVİN ÇATISINA İSABET ETTİ
Edinilen bilgiye göre saldırı dün gece yarısı yaşandı. Patomos tepesi mevkiinde bulunan su deposu yakınından teröristlerce ateşlenen roket, Bayındır İlçe Emniyet Binasını hedef aldı. Menzili yetmeyen roketlerden birisi emniyetin 200 metre gerisindeki Mithatpaşa Mahallesi İnkilap Sokak, Numara 14’teki Semih Parmaksız’a ait evin çatısına isabet etti. buradan seken roket daha sonra kullanılmayan yan daireye düştü. 2 katlı binanın camları kırıldı.
2. VE 3. ROKETLER DE HEDEFİ BULMADI
Ardından ikinci roketli saldırı emniyet binası karşısındaki kömür deposunun çatısına isabet etti. Hemen ardından üçüncü roket ise emniyet binası ile 50 metre yakınındaki hastane arasındaki boş araziye düştü. İlk roketin düştüğü 2 katlı evde ve 2’inci roketin düştüğü kömür deposunda yaralanan yada ölen olmadı. 3 roketin düştüğü boş arazide, roketin düşmesinin ardından şarapnel parçalarından biri sokaktan geçen bir vatandaşa isabet ettiği, ismi açıklanmayan vatandaşın kolundan ve boynunda hafif şekilde yaralandığı, hastanedeki tedavisinin ardından sabah saatlerinde taburcu edildiği öğrenildi.
SALDIRIDAN SONRA ORMAN YOLUNDAN KAÇMIŞLAR
Saldırının ardından mahalleli geceyi uykusuz geçirirken, jandarma ve polis ekipleri ortaklaşa operasyon başlattı. İlk belirlemelere göre, saldırıyı Patomos tepesinden yapan teröristlerin buradan Base tepesine geçtikleri, oradan da orman yolundan araba ile Ödemiş istikametine kaçtıkları belirlendi.
ROKETİN DÜŞTÜĞÜ EV SAHİBİ KONUŞTU
İlk roketin düştüğü ev sahibi Semih Parmaksız, ’’Evde her zamanki gibi oturuyorduk. Ben bilgisayarın başındaydım. Eşim ile kızım televizyon seyrediyordu. Büyük bir ıslık sesiyle birlikte büyük bir patlama meydana geldi. Ben anlam vermedim önce. Bazen havai fişek atılınca güçlü patlamalar oluyor. Acaba havai fişek mi patladı diye düşündüm. Eşim Neslihan ve kızım Tilbenur cam kenarında oturuyorlardı. Asıl patlamanın şiddetini onlar hissettiler. ‘Bomba bomba’ diye bağırdılar. Dışarıdan da baya bir insan toplanıp bağırmaya başladı. İşin vahametini sonra anladım. Evin balkonun üst köşesine isabet ediyor, oradan sekip yan binada kullanılmayan daireye düşüyor. Allah’tan mutfağa düşmüyor. Roketli saldırı olduğunu anlayınca hemen evi terk ettik, ikinci bir saldırıya karşı. Kızım 2 gün sonra üniversite sınavına girecek. Bu olaydan çok korktu. Psikolojisini nasıl toparlayacağız bilmiyorum’’ dedi.
KEMELPAŞA’DA DA ROKETLİ SALDIRI OLMUŞTU
Geçtiğimiz 23 Şubat akşamı, yine ormanlık alandan Kemalpaşa Jandarma Karakolu ve lojmanlarının olduğu alana, roket atarlı saldırı olmuştu. Saldırıda roket, jandarma karakolun yanındaki camiye isabet ederken ölen yada yaralanan olmamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.