Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de Mimar Kadını Öldüren Zanlı İstanbul’da Yakalandı

İzmir’in Konak ilçesinde, evde tek başına olan mimar Ayla Coşkunlar’ı başını yere vurarak hunharca öldürdüğü ileri sürülen zanlı, İzmir polisi tarafından İstanbul’da yakalandı . Şüphelinin cinayetten sonra birlikte saklandığı...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Konak ilçesinde, evde tek başına olan mimar Ayla Coşkunlar’ı başını yere vurarak hunharca öldürdüğü ileri sürülen zanlı, İzmir polisi tarafından İstanbul’da yakalandı . Şüphelinin cinayetten sonra birlikte saklandığı sevgilisi de İzmir’de yakalandı.
İzmir’deki olay, geçtiğimiz 27 Mayıs günü öğle saatlerinde, Alsancak semtinde meydana geldi. İddiaya göre, mimar Ayla Coşkunlar (68) evde tek başına olduğu sırada, kapı zili çaldı. İçeri giren kimliği belirsiz erkek şahıs, iddiaya göre yaşlı kadını darp etmeye başladı. Darp edilen ve başı betona vurulan Ayla Coşkunlar, kanlar içerisinde yerde kalırken, kimliği belirsiz şahıs evden ayrıldı. Sabah saatlerinde evden çıkan Ayla Coşkunlar’ın eşi mimar Sabri Coşkunlar (68) tekrar eve dönüp kapı ziline bastığında eşi kapıyı açmadı. Anahtarı ile kapıyı açmaya çalışan Sabri Coşkunlar, kilit arkada olduğu için yine başarılı olamadı. Yaşlı adam daha sonra evinin alt katında bulunan iş yeri çalışanlarının yardımı ile merdivenlerden eve girdi. Mutfakta Ayla Coşkunlar kanlar içerisinde yerde yattığını gören eşi Sabri Coşkunlar, durumu sağlık ekiplerine ve polise bildirdi. Ağır yaralı olarak Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Ayla Coşkunlar, 18 gün yaşam savaşı verdiği hastanede hayatını kaybetti.
KAPIYI AÇMAK İÇİN KENDİNİ POLİS OLARAK TANIMIŞ
Olaydan sonra soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısının Şiho C. olduğunu belirledi. Zanlının mimar Ayla Coşkunlar’a kapıyı açtırmak için kendini polis olarak tanıttığı ileri sürüldü. Cinayet Büro dedektifleri titizlikle yürüttüğü çalışmada, zanlı Şiho C.’nin İstanbul ‘da bir akrabasının yanında saklandığını tespit etti. Polis ekipleri, bugün öğle saatlerinde yaptığı operasyonla Şiho C.’yi Şişli’de ankesörlü telefonda konuşurken yakalandı. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro dedektifleri tarafından gözaltına alınan katil zanlısı Şiho C. havayolu ile İzmir’e getirildi. Şiho C.’nin Ayla Coşkunlar’ın kolundan aldığı bilezik ve altın bilekliği kuyumcuya bozdurduğu öğrenildi. Öte yandan Şiho C.’nin sanal ortamda tanışıp sevgili olduğu Nilgün N.L.’nin, dün akşam saatlerinde İzmir’de polis ekipleri yakalandığı öğrenildi. Şüpheli emniyetteki sorgulamasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.
EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI
Olayla ilgili İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cevdet Yumuşak ve Asayiş Şube Müdürü Uğur Alan ile açıklama yaptı. Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, ’’İlimizde ve ülkemizde her gün onlarca cinayet işleniyor. İzmir’de geçtiğimiz yıl sadece 73 cinayet işlendi. Bunların failleri de yakalandı. Bu hunhar cinayet, diğerlerinden pek farkı olmayan bir cinayet. Bunun tek farkı İzmir’de yakalanan Atalay Filiz’in ardından ortaya çıkmasıdır. Ayla Coşkunlar ‘ın yaralandığı ve tedavi gördüğü süreci sonrasında, güvenlik kamera görüntülerinden takibi yapıldı. Olay yeri çevresindeki bütün kamera görüntüleri inceledi otogar süreci. Etap etap süren çalışmalarda şahısla ilgili izler çıkarıldı. Olayın Manisa ile alakalı ortaya çıktı. Şüphelinin, Manisa’da daha önce yurt dışında kalan bir kadınla ilişkide olduğu belirlendi. Soruşturmanın ilerleyen aşamasında şüphelinin Can. C. değil Şiho C. olduğu belirlendi. Şüphelinin İzmir’de kaldığı yerler, olay yerinde bıraktığı gözlük, boğuşmadan kaynaklı iz ve emareler bırakması, arkasından şahsın Cokunlar’dan gasp ettiği bileziği Manisa’da bozdurup, paraya çevirip dostu olan bayan ile harcaması belirlendi. Şüphelinin gittiği yerleri belirledik. Şüpheli Şiho C. ve sevgilisi Nilgün N. L. Manisa’dan Foça’ya; Foça’dan Antalya’ya gidiyor. Daha sonra Antalya’dan Bursa’ya gidiyor orada kaldıktan sonra tekrar Foça’ya dönüyorlar. Foça’da kimliğini kaydetmeden bir otelde kalıyorlar. Bayan Manisa’ya dönüyor kendisi İstanbul’a gidiyor. İki sevgili ayrı kaldıkları zamanda daha çok ankesörlü telefonla iletişim kuruyorlar. İstanbul’da bağlantısında, Cinayet Büro ekiplerimizi İstanbul’a gönderdik. Şişli Camii önünde şahsı ekibimiz aldı. Ayla Coşkunlar’a ve cinayete kurban giden tüm kadınlara ve diğer mağdurlara rahmet diliyorum. Hiçbir cinayet gizli kalmaz. Mutlaka aydınlatılır. Ve failler yakalanır’’ dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.