Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de Kazada Şehit Olan Polis Memuru Gaziantep’te Defnedildi

İzmir’de trafik kazası sonucu şehit olan 11 yıllık polis memuru Sabri Emir, memleketi Gaziantep’in Araban ilçesinde törenle son yolculuğuna uğurlandı.İzmir’in Konak ilçesinde trafik akışını düzenlemek için Melez Deltası girişindeki...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de Kazada Şehit Olan Polis Memuru Gaziantep’te Defnedildi
İzmir’de trafik kazası sonucu şehit olan 11 yıllık polis memuru Sabri Emir, memleketi Gaziantep’in Araban ilçesinde törenle son yolculuğuna uğurlandı.
İzmir’in Konak ilçesinde trafik akışını düzenlemek için Melez Deltası girişindeki emniyet şeridinde görev yaparken, motosikletin çarpması sonucu ağır yaralanan polis memuru Sabri Emir (33), kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Şehit Polis Memuru Sabri Emir’in cenazesi defnedilmek üzere memleketi Gaziantep’in Araban ilçesine getirildi. Saad Bin Ebu Vakkas Hazretleri Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından şehit için Araban ilçesi Hükümet Konağı bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Tören öncesi şehit ailesi ve akrabaları ağıt yaktı. Anne Fatey Emir Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yakarak oğluna olan özlemini dile getirdi. Şehidin tabutunun tören yerine getirildiğini gören anne Fatey Emir baygınlık geçirdi. Acılı anne güçlükle teselli edildi. Şehidin babası İbrahim Emir’in ise ayakta durmakta zorlandığı görüldü.
ŞEHİT EŞİNİN ÜNİFORMASIYLA CENAZEYE KATILDI
Acılı baba, polis memurlarının nezaretinde yanına gittiği oğlunun tabutuna sarılarak ağladı. Baba İbrahim Emir’i Araban İlçe Emniyet Amirliği’nde görevli polis memurları teselli etti. Şehidin abisi Mehmet ile kardeşleri Kadir, Aydın, Kemal ve Mustafa Emir ile kız kardeşleri de güçlükle sakinleştirildi. Şehidin kız kardeşi Hatice Karadeniz ise “Artık yeter. Her gün, Türkiye’nin her tarafında şehitler gidiyor. Benim kardeşim de trafik polisiydi, görevi başında şehit oldu ama artık bu akan kanın durması gerekiyor. Şehit kanları artık durdurun” diye ağıtlar yaktı. Şehit eşinin resmi polis gömleğini giyerek tören alanına gelen Özlem Emir ise eşinin Türk bayrağına sarılı cenazesi başında sessizce dua etti.
Törene şehit polis memuru Sabri Emir’in ailesi ve yakınlarının yarı sıra Gaziantep Vali Vekili Ali Yerlikaya, Gaziantep Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şeref Çakmak, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban Kaymakamı Cuma Emeç, Araban Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban İlçe Emniyet Amiri Özgür Moz, Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, daire amirleri ile binlerce vatandaş katıldı.
Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Araban Asri mezarlığındaki şehitlikte dualar ve gözyaşları arasında defnedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.