Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de Kaçakçılara Ağır Darbe

İzmir’in Buca, Bornova ve Gaziemir ilçelerinde düzenlenen 4 ayrı operasyonda 44 bin 6 paket gümrük kaçağı sigara, 350 kilogram tütün ve 480 kilogram çay ele geçirilirken, olayla ilgili 5 kişi yakalandı.İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Buca, Bornova ve Gaziemir ilçelerinde düzenlenen 4 ayrı operasyonda 44 bin 6 paket gümrük kaçağı sigara, 350 kilogram tütün ve 480 kilogram çay ele geçirilirken, olayla ilgili 5 kişi yakalandı.
İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışmalar sonucu Bornova, Buca ve Gaziemir ilçelerindeki ev ve iş yerlerinde kaçak sigara, tütün ve çay bulunduğu bilgisine ulaştı. Eş zamanlı yapılan operasyonlarda Bornova ilçesindeki bir ev ile iş yerinin deposunda yapılan aramalarda gümrük kaçağı bandrolsüz 27 bin 707 paket kaçak sigara ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak sigaralarla ilgili S.K. gözaltına alındı. Bornova ilçesi Altındağ semtinde 2 bin paket kaçak sigara ele geçirilmesiyle ilgili R.K, Buca ilçesinde 3 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirilmesiyle ilgili de İ.A gözaltına alındı. Gaziemir ilçesi Emrez Mahallesi’ndeki bir eve düzenlenen operasyonda ise İ.A. ve A.A. gözaltına alınırken, evde arama yapıldı. Yapılan incelemede evin içindeki elbise, mutfak, ayakkabı dolabı ve kitaplık arkalarına hazırlanmış özel gizleme bölmeleri tespit edildi. Gizli bölmelerde yapılan aramada 10 bin 799 paket kaçak sigara ile 480 kilogram bandrolsüz çay ve 350 kilogram kaçak tütün ele geçirildi.
Ele geçirilen toplam 44 bin 6 paket kaçak sigara ile diğer ürünlerin toplam piyasa değerinin yaklaşık 580 bin lira olduğu belirtildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan benzer suçtan sabıkası olduğu öğrenilen İ.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 4 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.