Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de Helenistik Dönemine Ait 2 Bin Yıllık Kitabe Ele Geçirildi

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenleyen polis ekipleri, aralarında Helenistik dönemlerine ait olduğu sanılan 2 bin yıllık kitabenin de bulunduğu toplam 161 adet tarihi eser ele geçirildi.Alınan...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de Helenistik Dönemine Ait 2 Bin Yıllık Kitabe Ele Geçirildi
İzmir’in Ödemiş ilçesinde, tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenleyen polis ekipleri, aralarında Helenistik dönemlerine ait olduğu sanılan 2 bin yıllık kitabenin de bulunduğu toplam 161 adet tarihi eser ele geçirildi.
Alınan bilgiye göre, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipleri elde ettikleri istihbarat çalışmaları doğrultusunda bir iş yerinde tarihi eserler bulunduğunu tespit etti. Savcılıktan karar çıkmasınıon ardından hemen harekete Ödemiş Müze Müdürlüğü’nden uzman görevlilerle birlikte harekete geçen polisler, söz konusu iş yerine baskın yaptı. Yapılan operasyonda S.A. ile M.A.D. gözaltına alınırken, Helenistik, Bizans, Roma ve Osmanlı dönemine ait toplam 161 adet tarihi eser ele geçirildi.
TARİHİ ESERLERİN ARALARINDA 2 BİN YILLIK KİTABE VAR
Öte yandan, ele geçirilen tarihi eserler arasında, 75 adet metal kare objeler, 23 adet metal yuvarlak objeler, 43 adet metal eski döneme ait olduğu değerlendirilen paralar, beş adet altın olduğu değerlendirilen tek küpeler, altın sikkeler, Osmanlı dönemine ait kılıç ve metal paralar yer aldı. Yakalanan eserler arasında en dikkat çeken tarihi eser ise 2 bin yıllık dikdörtgen şeklindeki kitabe oldu. Bu kitabenin çok önemli olduğu vurgulanırken, kitabenin Helenistik dönemine ait olduğu ve fotoğraflarına tarih ile sanat kitaplarında rastlanabileceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.