Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de FETÖ davası başladı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturmasında, 18 Aralık 2015 tarihinde yapılan operasyonda gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 63 kişinin yargılanmasına devam edildi. Sanıklar mahkemede kendilerini savundu.İzmir...

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturmasında, 18 Aralık 2015 tarihinde yapılan operasyonda gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 63 kişinin yargılanmasına devam edildi. Sanıklar mahkemede kendilerini savundu.
İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından hazırlanan iddianamede "Terör örgütü üyesi olmak", "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" ve "Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" gibi suçlardan, 18 Aralık 2015 tarihinde yapılan operasyonda gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 63 kişinin, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılama ikinci gününde de devam edildi. Yapılan kimlik tespitinin ardından sanıkların savunmasına geçildi. Sanıklar örgütle para aktardıkları ve finansman destek sağladıkları yönündeki iddiaları kabul etmediler. Sanık avukatları, ’ByLock’ gibi haberleşme sistemi kullanmayan müvekkillerinin FETÖ/PDY’nin İzmir yapılanması içerisinde örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği, örgüte burs, himmet ve kurban bağışı gibi yollarla maddi destek için finans sağladıkları ve eleman kazandırdıkları, ayrıca örgütsel faaliyetler planlanmak amacıyla sohbet toplantıları gerçekleştirdiklerine dair suçlamaları kabul etmediler.
(AŞ-HA-Y)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.