Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de Bombalı Aracın Yakalanmasında Son Dakika Gelişmesi

İzmir’in Konak ilçesinde, bombalı bir aracın yakalanmasının ardından olayla ilgili gözaltına sayısı 14’e çıkarken, zanlıların, Kemalpaşa İlçe Jandarma Karakolu’na yapılan roketatarlı saldırı ve Soma-Kırkağaç yolu üzerinde askeri...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Konak ilçesinde, bombalı bir aracın yakalanmasının ardından olayla ilgili gözaltına sayısı 14’e çıkarken, zanlıların, Kemalpaşa İlçe Jandarma Karakolu’na yapılan roketatarlı saldırı ve Soma-Kırkağaç yolu üzerinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamayla bağlantılı olabileceği tahmin ediliyor.
İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Konak ilçesinde, şüpheli bir otomobilden el bombaları, silahlar ve patlamaya hazır bağlanmamış bomba düzeneğini bulmasının ardından soruşturmayı derinleştirdi. Güvenlik güçleri, ilk önce bombalı araçta bulunan ve PKK’nın dağ kadrosunda yer aldığı iddia eden iki kişiyle birlikte dört kişiyi gözaltına aldı. Hızlı bir şekilde elindeki parçaları birleştiren polisler, derin bir iz sürerek gözaltındaki kişi sayısını da artırdı. Son yakalanan kişilerle birlikte emniyet güçleri, şuana kadar Manisa’nın Turgutlu ilçesi de dahil olmak üzere toplamda 14 kişiyi gözaltına alındı.
ROKETATARLI VE BOMBALI SALDIRILARDA ZANLILARIN PARMAĞI OLABİLİR
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre de ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı. Gözaltına alınan bazı zanlıların, 23 Şubat 2016 tarihindeki Kemalpaşa İlçe Jandarma Karakolu’na yapılan roket atarlı saldırı, 19 Mart 2016 tarihindeki iki askerin yaralandığı jandarma aracına yönelik saldırı ve son olarak 28 Nisan 2016 tarihinde yine bir askerin yaralandığı Soma-Kırkağaç yolu üzerinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen iki ayrı patlamayla ilgili olabileceği iddia edildi.
Olaylarla ilgili gözaltı sayısının ise artabileceği kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.