Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de 20 emniyet mensubu FETÖ soruşturmasından tutuklandı

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından, İzmir’de gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen aralarında emniyet müdürlerininde bulunduğu 41 polisten 20’si tutuklanarak cezaevine konuldu. 21 emniyet mensubunun sorgularına da başlandı.Fethulllahçı...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 01:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 01:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ’nün darbe girişiminin ardından, İzmir’de gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen aralarında emniyet müdürlerininde bulunduğu 41 polisten 20’si tutuklanarak cezaevine konuldu. 21 emniyet mensubunun sorgularına da başlandı.
Fethulllahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı darbe girişiminin ardından İzmir’de açılan soruşturmada 203 polis açığa alınmıştı. Soruşturma devam ederken, 203 polis hakkında yakalama kararı çıkarılmış, bunlardan 13’ü emniyet müdürü, 46’sı amir sınıfı personel olmak üzere 184 polis gözaltına alınmıştı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulamaları tamamlanan aralarında şube müdürleri, emniyet amirleri ve komiserlerin de bulunduğu 41 polis, ’silahlı terör örgütü üyeliği’ ve ’Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamalarıyla İzmir Adliyesi’ne sevk edilmişti. Tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen ve aralarında beş emniyet müdürü, amirler ve polislerin bulunduğu 20 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. 20 kişi cezaevine gönderilirken, 21 kişinin sorgusuna ise başlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.