Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de 16 kişi FETÖ’den tutuklandı

İzmir’de, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 4 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonla gözaltına alınan 26 şüpheliden 16’sı çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.İzmir Cumhuriyet...

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 05:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 05:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 4 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonla gözaltına alınan 26 şüpheliden 16’sı çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin İzmir, Ankara, Erzurum ve Manisa’da eş zamanlı yaptıkları FETÖ’ye yönelik operasyonda 26 şüpheliyi gözaltına aldı. Fethullahçı Terör Örgütü’ne finansal kaynak aktardıkları iddia edilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İzmir Adliyesi’nde 26 şüpheliden 16’sı çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede ’’silahlı terör örgütü üyesi olmak’’ suçundan tutuklanırken, bir kişinin salıverilmesine, 9’unun da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi. Öte yandan zanlıların, örgüte "himmet" ve "kurban bağışı" adı altında finansal destek sağladıkları, toplanan kurban paralarını Pensilvanya’ya gönderdikleri, bu paralarla gruplar halinde yurtdışı seyahatlerine çıktıkları iddia edilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.