Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Merkezli ’Paralel Yapı’ Operasyonunda İfadeler Alınıyor

İzmir merkezli 7 ilde, FETÖ-PDY’ye finansal destek sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında emniyet müdürü, öğretim görevlisinin de bulunduğu 13 şüphelinin ifade alma işlemleri devam ediyor.İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir merkezli 7 ilde, FETÖ-PDY’ye finansal destek sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında emniyet müdürü, öğretim görevlisinin de bulunduğu 13 şüphelinin ifade alma işlemleri devam ediyor.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, (Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanmasına (PDY) destek sağladığı ileri sürülen şüphelilere, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürülüğü ekipleri operasyon düzenlemişti. Dün sabah saatlerinde, İzmir merkezli Manisa, Ankara, Antakya, Isparta, İstanbul ve Bursa’da yapılan eş zamanlı operasyonda, 27 gözaltı kararından 13 şüpheli yakalanırken aranan 2 şüphelinin ise başka bir soruşturma nedeni ile cezaevinde tutuklu olduğu bildirildi.
İFADE ALMA İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR
Operasyonun ağırlıklı olarak İzmir’de faaliyet gösteren bir dernekte yapılan faaliyetleri ve yöneticilerini kapsadığı, söz konusu derneğin ’Konuk Evi’ olarak kullandığı Güzelyalı semtindeki binanın, Polis Bakım ve Yardım Sandığına ait olduğu, ’Konuk Evi’ni Gülen cemaatine yakın derneğe, değerinin altında bir fiyata devredildiği ileri sürüldü. ’Konuk Evi’nin merkez valisi olarak görev yapan A.P. zamanında derneğe tahsis edildiği, A.P.’nin ise merkez valisi olarak görev yaparken, Selam-Tevhid davasından tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi. Gözaltına alınan kişilere, ’Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak, 17-25 Aralık’ı desteklemek’ gibi suçlamalar yöneltildiği iddia edildi. Gözaltında bulunan 13 şüphelinin İzmir emniyetindeki ifade alma işlemlerinin devam ettiği bildirilirken ifadelerinin arıdan şüphelilerin adliyeye sevk edileceği belirtildi. Öte yandan gözaltı kararı bulunan 12 şüphelinin ise aranmasına devam edildiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.