Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Büyükşehir Belediyesi davası yeniden ertelendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 397 yıl hapis cezası talebiyle çete lideri olarak yargılandığı 129 sanıklı dava, Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruya ilişkin incelemenin devam etmesi nedeniyle yeniden ertelendi. Davanın...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 397 yıl hapis cezası talebiyle çete lideri olarak yargılandığı 129 sanıklı dava, Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruya ilişkin incelemenin devam etmesi nedeniyle yeniden ertelendi. Davanın sanıklarından yönetmen Faik Ahmet Akıncı, “Ben 35 yıllık yönetmenim. Böyle kötü bir senaryo görmedim. En kötü yönetmen bile bu kadar kötü bir senaryo yazamaz. Bu dava yüzünden çok şeyimi kaybettim. Benim bu davada ne işim var. Biri bunu bana anlatsın. Beni bu davadan çıkarın” dedi. Akıncı’nın sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Tamer Bulam’ın, “Ben göreve bir hafta önce başladım. Dosyayı okuyunca senin burada ne işin olduğunu açıklarım” şeklindeki sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.
İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmaya çete lideri olmakla suçlanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile çok sayıda bürokrat katılmadı. Sanıkların ve avukatların kimlik tespitinden sonra Mahkeme Başkanı Tamer Bulam, davanın çete kapsamından çıkarılması konusunda Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen yazının henüz gelmediğini söyledi. Bunun üzerine sanık Vahyettin Akyol’un avukatı Hasan Yılmaz, “Anayasa Mahkemesi’nden neden sonuç bekleniyor. Sanki bu sanıklarla ilgili yargılama yapılmış ve bu sanıklar suçluymuş gibi bu yazının beklenmesine gerek olmamalı. Burada mahkeme heyeti görüşünü açıkça göstermeli. Bizim davaya benzeyen çok sayıda dava beraatla sonuçlandı. Ben müvekilimin beraatini talep ediyorum” dedi.
"Böyle bir kötü senaryo görmedim"
Daha önceki celsede sözleriyle dikkatleri üzerine çeken yönetmen sanık Ahmet Faik Akıncı sözleriyle yine şaşırttı. Geçen celse, “Efendim ben yoldan geçerken beni alıp bu davada sanık olarak gösterdiler. Bu dava açılana kadar ben İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nerede olduğunu bilmiyordum. Ben belediyeden ihale almadım. İş yapmadım ama beni bu davada sanık yaptılar” diye yönetmen sanık Ahmet Faik Akıncı, “Efendim ben 35 yıllık yönetmenim. Böyle bir kötü senaryo görmedim. Bu dava yüzünden her şeyimi kaybettim. Benim bu davada ne işim var?. Birileri bana anlatsın. Ben böyle bir şey görmedim. Beni bu davadan çıkarın. Yeter artık” diyerek savunma yaptı. Bunun üzerine mahkeme başkanı Tamer Bulam, “Ben geleli bir hafta oldu. Dosyayı okumadım. Okuduktan sonra senin ne işin olduğunu sana anlatırım” şeklindeki sözleri gülüşmelere neden oldu. Anayasa Mahkemesi’nden cevap yazının beklenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 23 Ekim 2016 tarihine erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.