Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtirafçı '1 dolar'ın sırrını anlattı!

15 Temmuz darbeye teşebbüs soruşturması derinleştikçe, bazı şüphelilerde ele geçirilen 1 dolarların sırrı da ortaya çıkmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İtirafçı '1 dolar'ın sırrını anlattı!
İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen soruşturmada, FETÖ terör örgütünün İstanbul Anadolu yakası Jandarma teşkilatından sorumlu olan ve örgütte ‘müdür yardımcısı’ görevini yürüten Ö. ve M. gözaltına alındı. Kimlikleri gizli tutulan Ö. ve M., etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istedi.

Ö. ve M., 6 Eylül 2016’da savcıya verdikleri ifadelerinde örgüt mensuplarında bulunan 1 dolarların sırrını da anlattı. Ö. ve M., örgütte kendilerinden üst hiyerarşide yer alan ‘müdür’ ve ‘bölge temsilcileri’nin sıklıkla örgüt lideri Fetullah Gülen’in yaşadığı ABD’ye gittiklerini belirtti. İki itirafçının anlatımına göre Gülen, ABD’ye gelen bu kişilere, daha alt kademelere dağıtılması için 100, 50 ve 20’şer dolarlık banknotlar veriyordu. Bu paralar da döviz bürolarında 1’er dolarlık halinde bozdurulup ‘öğretmen’ ve ‘öğrenci’ tabir edilen askerlere dağıtılıyordu. Üstlerinin söylediğine göre bereket ve hatıra olduğuna inanılan paralar örgüt mensuplarının örgüt ve Gülen’e bağlılık, minnet duymasını sağlıyordu.

SAİD NURSİ’NİN TELİF HAKKI

İtirafçı şüpheliler paraların kaynağının Bediüzzaman Said Nursi’ye ait eserlerin telif hakkı sahiplerinden Fetullah Gülen’in elde ettiği telif gelirleri olduğunun, örgütte konuşulduğunu da söylediler.

İtirafçı ifadelerinin de yer aldığı tutanak, benzer soruşturmalarda delil olarak kullanılmak amacıyla diğer illerin savcılığına gönderildi. Savcılıklara gönderilen yazıda, ‘örgüt mensuplarından ele geçirilen 1 dolarların, terör örgütü lideri tarafından dağıtılmak üzere iletilmesi, örgüt mensuplarına iletilme şekli ve beyanlarla ortaya çıkan anlamı bir arada değerlendirildiğinde, örgüt mensubunun örgütü ile organik bağ kurduğuna dair delillerden biri olduğu’ belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.