Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşten çıkarılan işçilerden Avcılar Belediyesi’ne protesto

Avcılar Belediyesi’nde işten çıkarılan arkadaşlarına destek olmak ve maaşlarını alamadıkları için eylem yapan bazı temizlik işçileri iddiaya göre gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. Bunun üzerine Avcılar Belediyesi Fen İşleri...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avcılar Belediyesi’nde işten çıkarılan arkadaşlarına destek olmak ve maaşlarını alamadıkları için eylem yapan bazı temizlik işçileri iddiaya göre gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. Bunun üzerine Avcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesi önünde toplanan bir grup işçi, belediye yönetimini protesto etti.
Avcılar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçiler, belediye tarafından işten çıkarılan arkadaşlarına destek olmak ve 2 aydır maaş alamadıkları için eylem kararı almıştı. İddiaya göre, dün maaşların ödenmesi üzerine iş başı yapan işçilerden bazıları gerekçe gösterilmeden işten çıkartıldı. Bunun üzerine Avcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesi önünde toplanan bir grup işçi belediye yönetimini protesto etti.
Yaşananların yaklaşık 7 aylık bir süreç olduğunu belirten Belediye İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Ercan Gürünlü, "Avcılar Belediye’sinde yaklaşık 650 temizlik işçisi çalışıyor. 650 temizlik işçisinden 43’ünü daha önce işten attılar. Şuan belediyenin önünde direniş çadırı var. Orada 24 arkadaşımız direniyor. Dün itibariyle de yapılan iş görmeme borcundan dolayı atılan işçi sayısı belli değil. Buna ilişkin bir açıklama yapılmadı. Şuanda yüzlerce işçi şantiyenin kapısında toplanmış durumda, içeri alınmıyor” dedi.
2 gündür basına da sansür uygulandığını söyleyen Gürünlü, ”Yaklaşık 2 aydır maaşların ödenmemesi üzerine arkadaşlar da 4857 sayılı yasanın 34. Maddesini kullanarak eylem yaptı. Bunun üzerine mevcut şirketle belediye başkanı, arkadaşları işten çıkartarak buradaki grubu dağıtmak istiyor. Buna da müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Arkadaşlarına destek eylemine katıldığı için işten çıkarıldığını belirten Mustafa Özcan isimli bir işçi, ”Ben de işçi ve emekçi olduğum için arkadaşların yanında oldum. Arkadaşlarla eyleme katıldığım için sabah işe geldiğimde firmamızın müdürü, iş başı yapamayacağımı söyledi. Beni başka birisine yönlendirdi. Sırf eyleme katıldığım için, anayasal hakkımı kullandığım için işten çıkarıldım” diye konuştu.
Şantiye önünde toplanan işçiler slogan attıktan sonra eylemlerini devam ettirmek üzere şantiye alanına döndü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.