Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul’daki 3 adliyede FETÖ operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İstanbul, Büyükçekmece ve Gaziosmanpaşa adliyelerinde görevli toplam 87 adli personel hakkında “FETÖ Silahlı Terör Örgütü üyeliği” suçundan gözaltı kararı alındı.İstanbul Cumhuriyet...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2016 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İstanbul, Büyükçekmece ve Gaziosmanpaşa adliyelerinde görevli toplam 87 adli personel hakkında “FETÖ Silahlı Terör Örgütü üyeliği” suçundan gözaltı kararı alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından adliyelerde çalışan memurlara yönelik yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul Adalet Sarayı, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalışan 87 personel hakkında gözaltı kararı alındı.
İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri savcılık talimatı üzerine, sabah saat 08.30 sıralarında operasyon noktalarından biri olan İstanbul Adalet Sarayı önüne konuşlandı. Onlarca emniyet aracı adliyenin C kapısı önüne park edilirken, çok sayıda polis arama çalışmaları için adliyeye girdi.
Adliyedeki mahkeme, savcılık ve büro kalemlerine giren emniyet ekipleri, hakkında gözaltı kararı bulunan memurların çalışma odalarında yoğun bir arama ve el koyma çalışması başlattı. Gözaltına alınan şüpheliler, gruplar halinde adliyeden çıkarılarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Şüphelilerin adliye çalışanlarının, "FETÖ/PDY’nin amaç ve faaliyetleri doğrultusunda hareket ederek, kriptolu iletişim imkanı sunan Bylock isimli programı kullandıkları, kapatılan Bank Asya hesaplarına belirli miktarlarda para yatırdıkları, örgüt finansmanında aktif rol alarak memuriyete girişlerde usulsüzlükler yaptıkları iddia ediliyor.
Cezaevlerine operasyon
Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı talimatıyla Silivri, Metris ve Bakırköy Kadın cezaevleriyle Anadolu ve Bakırköy Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerinde çalışan, infaz koruma memuru, sosyolog ve pedagog 75 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.