Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul’da "kaçak implant" operasyonu

İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda yurt dışından kaçak yollarla getirilerek satışa sunulan yaklaşık 13 bin adet implant ve diş tedavisinde kullanılan ilaç ele geçirildi. Operasyon kapsamında, 18 kişi hakkında işlem yapıldığı...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda yurt dışından kaçak yollarla getirilerek satışa sunulan yaklaşık 13 bin adet implant ve diş tedavisinde kullanılan ilaç ele geçirildi. Operasyon kapsamında, 18 kişi hakkında işlem yapıldığı öğrenilirken, operasyon anı polis kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgilere göre, bir doktorun dişine yaptırdığı implantın çenesini eriterek sağlık sorunlarına yol açtığını belirterek şikayetçi olması üzerine İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Çalışma kapsamında, diş tedavisinde kullanılan implantın yurt dışından kaçak yollarla getirilerek birçok diş hekimine ve kliniklere satıldığı belirlendi.
13 bin implant ele geçirildi
Yapılan tespitler üzerine harekete geçen polis ekipleri, İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın ve Tekirdağ’da 19 adrese operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, piyasa değeri 35 milyon dolar olan 13 bin 28 adet implant ve diş tedavisinde kullanılan ilaç ve malzemeler ele geçirilirken, aralarında diş hekimlerinin de bulunduğu 18 kişi hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. Operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.
Operasyon anı kamerada
Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, ekiplerin adreslerde yaptıkları aramalar görülüyor. Baskın yapılan adreslerde, yurt dışından kaçak yollarla getirilen implantlar görülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.